Havalar fındığa yaradı

TAKİP ET

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman Ünye’nin tek televizyonu A 52TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

TMO’nun fındık kararını değerlendiren Osman Sarıkahraman yağışların fındığı olumlu etkilediğine  işaret ederek önümüzdeki günlerde fındığa don vursa dahi mahsulün zarar görmeyeceğini belirtti.


“Yaptığımız Gözlem Neticesinde Fındığın İyi Olacağını Düşünüyorum”

“Gerek püsküllerde gerekse karanfillerde gözlem yaptık. Yaptığımız gözlemler neticesinde fındığın iyi olacağını düşünüyorum. Özellikle sahil kesiminde fındık gayet iyi gözüküyor. Ben bizzat kendim gezdim ve kontrol ettim. Orta kuşak da gelecek sezon işaretler gayet güzel gözüküyor.”

“Yağışların Olması Fındığı Kurtardı”

“ Fındığa şuadan don vursa da herhangi bir sıkıntı olmaz çünkü içinde yaşadığımız olumsuz giden hava koşulları fındığın erken açmasıyla alakalı bizi korkutmuştu. Ancak karın yada yağmurun yağması bu durumu öteledi. Mart’ın başında da bu hava koşullarının devam etmesini diliyorum. Çünkü fındık en ufak bir hava sıcaklığında açabilen bir mahsul. Hava sıcaklığının eksilere düşmesi fındığı yakabilir. O yüzden şuanda bir sıkıntı yok diye düşünüyorum.”

 “Piyasanın Son Durumu Yılın Taban Fiyatını Oluşturur”


“Fındık 58-60 TL bandına çıktığında TMO piyasaya fındık sürdü, satış yaptı. Bu durum üreticinin de bizimde pek hoşumuza gitmedi. Fındık birdenbire 53-54 TL’lere düştü. Bu durum ne bizim beğenebileceğimiz bir durum nede üreticinin beğenebileceği bir durumdur. Çünkü piyasanın son rakamı önümüzdeki yılın taban fiyatını oluşturur.”

“TMO Genel Müdürünün İstifaya Çağrılması Genel Bir Haktır”

“TMO Genel müdürünün istifaya çağrılması konuşuna gelince herkes davet edebilir. Bu çok temel bir haktır. Bu telkinlerde TMO genel müdürlüğünün biraz dizayn edilmesine yarar. Bu konuda kimseyi eleştiremeyiz. TMO elindeki fındığı biraz tutabilseydi her ne olursa olsun bugünkü fiyattan aşağı düşmezdi diye düşünüyorum. Arz ve talep bunu dengeleyecektir.”DEDİ