Muhasebe Programı nasıl olmalıdır ? En Kolay Muhasebe Programı ? E Faturaya geçiş cari hesap takip ön muhasebe e finans portal e fatura nasıl kesilir e-fatura mali mühür e-dönüşüm e-faturaya geciş entegrator

TAKİP ET

Muhasebe Programı nasıl olmalıdır ? En Kolay Muhasebe Programı ? E Faturaya geçiş cari hesap takip ön muhasebe e finans portal e fatura nasıl kesilir e-fatura mali mühür e-dönüşüm e-faturaya geciş entegrator 

Maliye bakanlığı 2023 yılı için E-faturaya geçiş limitlerini güncelledi. 2022 Yılı cirosu 3.000.000 TL olan işletmeler  faaliyet konusu ayırt etmeksizin Temmuz 2023 döneminden itibaren E fatura ya geçmesi zorunludur. E Fatura geçiş hadlerine ilişkin yazıya linkinden ulaşabilirsiniz.

E-faturaya geçişle birlikte işletmeler için diğer önemli bir hususta kontür maliyetleri. İşletme e-dönüşüm hizmetlerine katkıda bulunmak için 2 yıl 1000 kontür hediye kampanyası Hesap Doktoru tarafından müşterilerine sunulmaktadır.

E-dönüşüm hizmetlerinden faydalanmanın yanı sıra iyi bir muhasebe programı seçmekte çok önemli. Muhasebe programı seçmek için dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir ?

Muhasebe Programı seçmeden bazı soruları yanıtlamanız gerekiyor

İhtiyacınız ön muhasebe ya da genel muhasebe mi, sadece cari hesap takip mi ihtiyacınız, alacağınız program e fatura, e arşiv fatura kesebiliyor mu ? e fatura görüntüleme, e arşiv fatura görüntüleme yapabiliyor mu ? Tüm e dönüşüm hizmetlerinden ücretsiz yararlanabiliyor musunuz ?

Tüm bunlarla birlikte doğru karar verebilmek için daha detaylı bir çalışma yapmanız gerekiyor tabi. e fatura nasıl kesilir, seçeceğiniz program işlem basamaklarını uzatmadan kol aylık sağlıyor mu, yoksa e fatura işlemi ilave ekranlarla süreci uzatıyor mu ?

Mükellef sorgulama, e fatura kesilirken sistem tarafından otomatik yapılıyor mu?

Fatura kesme ekranında kdv hesaplama otomatik yapılabiliyor mu ve farklı KDV oranları içinde kdv hesaplama yapılabiliyor mu? E fatura başvuru işlemleri, mali mühür alınması gibi işlemler sizin adınıza takip ediliyor mu ve ayrıca E fatura başvuru işlemleri, mali mühür alınması gibi süreçleri takip için sizden ayrıca ücret talep ediliyor mu ?

 E arşiv fatura GİB portaldan kesilebiliyor, fakat e fatura geçişi sonrası bu sistemden daha rahat bir işlem haline gelmelidir. Bu yüzden edönüşüm sizin için daha avantajlı olacaktır. Unutmayın ki e dönüşüm sonrası kağıt sarfiyatı açısından çok çevreci bir adım atmış olacaksınız. E faturaya geçiş sizin için çevreci bir adımda atmış olacaksınız. Muhasebe programı fatura keserken tevkifat hesaplama yapabilmeli, zira tevkifatlı fatura kesecekseniz bu önemlidir.

 Genel muhasebe programı için bir arayışta iseniz, ebeyanname verebilmesi de gereklidir. Bazı kontroller için internet vergi dairesi sitesinden, vergi dilimleri, nace kodu, vergi takvimi ayrıca beyanname verme süreleri gibi bilgilere ulaşabilirsiniz.

İşletmenin tüm muhasebe programı ihtiyaçlarını ve e fatura,e defter gibi e dönüşüm hizmetlerini karşılayan Hesap Doktoru uygulaması hakkında detay bilgi için https://www.hesapdoktoru.com.tr/siteye göz atabilirsiniz.