İl il fındık fiyatları 13.09.2022 Salı

TAKİP ET

İl il fındık fiyatları. Serbest piyasada fındık fiyatları ne kadar oldu. TMO levant kalite 50 randıman fındığı 52 TL’den alırken serbest piyasada fındık kaç TL’den işlem görüyor.
Ordu, Fatsa, Ünye, Perşembe, Gülyalı, Ulubey, Korgan, Kumru, Giresun Bulancak, Görele, Tirebolu, Eynesil, Espiye, Dereli, Trabzon, Rize, Samsun, Çarşamba, Terme, Tokat, Sinop, Düzce, Akçaova, Bolu, Bartın, Zonguldak, Alaplı, Sakarya Kocaeli’de fındık fiyatları ne kadar. 
Bu illerden Giresun ve ilçeleri Bulancak, Görele, Eynesil, Espiye, Tirebolu ve Piraziz’de levant kalite Giresun Yağlısı 50 randıman fındık 46 ile 47 TL’den işlem görüyor.
Diğer il ve ilçelerde levant kalite 50 randıman fındık 43.5 ile 44 TL arasında satılıyor.
Emanete fındık bırakmayın!
Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, üreticileri tekelci firmanın serbest piyasa üzerinde oluşturmaya çalıştığı baskıyı kırmaya davet ederek “Artık fındığımıza ve kazancımıza sahip çıkma zamanıdır. İhtiyacımız kadar fındığı pazara indireceğiz. Fındığımızı emanete bırakmayacağız. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgemizi başkalarına kullandırmayacağız. Bu basit işlemleri uygulayabilirsek tekelci firmanın serbest piyasa üzerindeki baskısını kırabiliriz” dedi.