İNANLI: ENGELLİLERE DAHA FAZLA DUYARLI OLMALIYIZ

TAKİP ET

Sağlık – Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İNANLI ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ordu Mevlide – Rıfat Poyraz Engelsiz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. İnanlı, engelli vatandaşlara toplum olarak daha fazla duyarlılık göstermemiz gerektiğini söyledi.

Ziyarette Sosyal Hizmetler İl Müdürü Recep DİZDAR, Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa KARAMAN hazır bulundu.

                Engelsiz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde bulunan ve doğum  günü olan kişilerin doğum gününü kutlayarak, çeşitli hediyeler takdim eden, Sağlık – Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İNANLI, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep DİZDAR’ dan da kurumun çalışmaları ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

                Ziyaret sonrası bir değerlendirmede bulunan Sağlık – Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İNANLI ‘’ Türkiye’ de yeni uygulamaya başlayan ve sayıları 20’ yi bulan Engelsiz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimiz Ordu Bürokrasisinden ve Ordu halkından ilgi bekliyor. 60 engelli vatandaşımızın kaldığı merkezimizde 30 Bakım Elemanımız 1 Psikolog ve 1 Sosyal Çalışmacımız hizmet veriyor. Bu sayı gerçekten yetersiz. Ailelerinden uzakta istismar mağduru veya maddi durumu iyi olmadığı için buralara bırakılan bu insanlarımıza Ordu halkı olarak da sahip çıkmalıyız. Yetkililerimizden öncelikle personel yetersizliğine çözüm bulmalarını bekliyoruz’’ dedi.

                2014 yılı Eylül ayında faaliyete giren merkezin fiziki olarak da  sıkıntılar yaşadığını tespit ettiklerini söyleyen Sağlık – Sen Ordu Şube Başkanı Bilal İNANLI yerel yönetimlerden özellikle bu merkezimizin yolunun yapılması ve peyzaj düzenlemelerinin bitirilmesi noktasında destek bekliyoruz’’ dedi.

                Başkan İNANLI, ziyaret sonrasında Rehabilitasyon merkezi çalışanlarına teşekkür ederek, ‘’ Yaşadığınız sıkıntı ve zorlukları burada görme şansımız oldu. Görevinizi yerine getirirken büyük özveri gösteriyorsunuz. Sizleri tebrik eder ve başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum’’ dedi.