İŞİNE NEDEN SON VERİLDİ

TAKİP ET

Ordu Üniversitesi'nde işçi olarak görev yapan Visal Dalgıç, hiçbir gerekçe sunulmadan işten çıkarıldığını belirterek, yapılanların haksızlık olduğunu ve hakkını arayacağını söyledi.

2003 yılında Ordu Üniversitesi’nde işçi olarak göreve başladığını belirten Visal Dalgıç, 2006 yılında Sosyal İş Sendikası’nda örgütlenmeye başladık. 2010 yılında açtığımız ve 2012 yılında sonuçlanan muvazza davamızdan sonra bizlerin işvereninin taşeron şirketin olmadığı asıl işverenin üniversite yönetimi olduğu karar altına alınmıştı. Bu karara rağmen sendikalı kimi büro işçileri temizlik işine verilmeye başlandı. En son 31 Aralık 2015 tarihinde benim de içinde olduğum 4 işçinin işine son verildiği telefonla bildirildi. Bugüne kadar da yazılı bir bildirim olmadı.”dedi.

 

Kıdem, ihbar tazminatı ve işe iade davalarını Sosyal İş Sendikası aracılığıyla açacağını söyleyen Dalgıç; “05.1.2016 tarihinde yeniden işe gittiğimizde güvenlik görevlileri içeri giremeyeceğimizi, görüşmek istediğimiz kişiyi güvenliğe çağırabileceklerini söyleyerek bizi içeri aldılar. Güvenlik kulübesinde taşeron şirket sorumlusu Sinan Uzunlar’la görüştük. Gerekçeli yazımızı istedik. Posta yoluyla geleceğini söyledi. Şu ana kadar elimize bir yazı geçmedi. Buradan Ordu halkına, partilere, sendikalara sesleniyorum, mağduriyetimizi görün. İşten atılmamızın hiçbir gerekçesi yoktur. İnsanca yaşayabilmek için işimizi, ekmeğimizi,  istiyoruz.” diye konuştu. Ordu Yorum