İŞTE TIP FAKÜLTESİ HASTANESİNİN YERİ

TAKİP ET

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yeni yapılacak yeri belirlendi.

Yer problemi tamamen çözülen hastanenin  ihale aşamasında olduğu açıklandı. 450 yatak kapasiteli planlanan Sağık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üniversitenin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yerleşkesinin üst tarafına yapılacak. Hastane ile Üniversite yerleşkesi arasından çevre yolu geçiyor.

ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesinin bugün itibari ile fiziki bakımdan yeterli kapasiteye sahip olmamasına karşın, yaptığı çalışmalarla ismini duyurduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ; “Ordu Üniversitesi olarak, hem Ordu’nun hem de bölgenin sorunlarını araştırarak bu sorunları ortadan kaldırmak adına çözüm önerileri ve projeleri üretme gayreti içerisindeyiz. Bu projelerden gündemimizde en çok yer alan ve Ordu’nun sağlık alanındaki çevre illere bağlılığını çözüme kavuşturacak olan ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesidir. Bizim amacımız ilk önce daha ferah ve bütün teknik donanımlara sahip bir ortamda hastalarımızın sağlığına kavuşmasını sağlamak. Bu amaç ile hastane binamızın yapımı için tüm görüşmeleri yaptık ve kampüs yerleşkemizde yapılacak olan hastane alanının yerini belirledik. Bina planımızı yaparken kaliteli bir sağlık hizmetinin yanı sıra olması gereken diğer hizmetleri de düşünerek otopark, kafeterya, bekleme salonları, refakatçilerin kullanabileceği modern alanlar ile hasta ve hasta yakınlarının ortak kullanım alanlarından ziyadesiyle yararlanmalarına imkan tanıyacağız. Yeni hastane binamızın havaalanına ve yeni yapılan çevre yoluna yakınlığı göz önüne alındığında hasta sayımızda ciddi artışların olacağını öngörüyoruz. Bu doğrultuda yeni yapılacak Eğitim Araştırma Hastanemizle ilgili çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. En kısa sürede de dünya standartlarında bir hastaneyi Ordu halkına kazandıracağız ” şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde 126 hekim, 7 öğretim üyesi, 4 uzman doktor, 162 hemşire, 142 ebe ve 245 diğer sağlık personeli bulunuyor.