Kabataşlı Küçük Öğrenciler Bu Projeyle Doğayı Kucaklıyor

TAKİP ET

Kabataş  Şehit Salih Keskin İlkokulu tarafından yürütülen “Çocuklarla El Ele Dünya Güvende” eTwinning  projesiyle okul öncesi çocuklar doğayı kucaklıyor.
Okul öncesi öğretmeni Pınar Burcu Altun, anasınıfı öğrencileriyle birlikte Türkiye’nin farklı bölgelerinden 10 öğretmenle Çocuklarla El Ele Dünya Güvende isimli eTwinning  projesi yürütüyor.
Ocak ayında başlayan proje Mayıs ayı sonunda sona erecek.
Bu süreçte tohum topu,kompost yapımı,doğal temizlik malzemesi yapımı,fidan dikimi gibi birçok doğa dostu etkinlikler gerçekleştiriliyor.
Kabataş Şehit Salih Keskin İlkokulu adına projeyi yürüten Ana Sınıfı Öğretmeni Pınar Burcu Altun,”Bu proje ile hedef çocuklarda yaşayan bir çevre bilinci ve farkındalığı oluşturmak. Bu hedeften yola çıkarak; alt hedef, farkındalık kazanan çocukların doğayı koruma konusunda aktif rol almaları ve bunu bir yaşam tarzı haline getirmeleridir. Atık miktarını en aza indirebilmek, geri dönüşebilir malzemeleri tekrar kazanarak enerji tasarrufu sağlamak, atıkların sağlıklı yaşam koşullarımıza verdiği olumsuz etkileri bertaraf etmek ve çevresel iyileşmeyi hızlandırmaktır” dedi.