Kalafat: Yerel Markalar Yıpratılmamalı

TAKİP ET

Kalafatlar Tanzim Satış Mağazaları sahibi Hüseyin Avni Kalafat,  yerel işletmelere sahip çıkılmasını ve yıpratılmamasını istedi.
Tez-Koop-İş Sendikası Samsun Şubesinin Ordu’daki sendikal çalışmalar ile ilgili düzenlediği basın toplantısında gündeme getirdiği iddialara cevap veren ’Kalafatlar Tanzim Satış Mağazaları Ltd. Şti. Sahibi Hüseyin Avni Kalafat, iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Açıklamasında perakende(marketçilik) sektöründe yaşanan çok yoğun rekabete vurgu yapan Kalafat, sermayesi yurtdışı ortaklı, sürekli türeyen ve her sokağa yerleşen yerli ve milli olmayan organizmaların, mahallemizde evimizin anahtarını ve çocuğumuzu emanet ettiğimiz bakkal, büfe bırakmadan yayıldığına dikkati çekti ve şunları söyledi:
“Kalafatlar Tanzim Satış Mağazaları Ltd. Şti ve sahiplerini Ordu halkı yakından tanımaktadır. Ordu’nun öz evladı olan Kalafatlar ailesi babadan çocuklarına, kadınından erkeğine, dişiyle tırnağıyla çalışan; şehrine ve insanlarına fayda sağlayan bir kuruluştur. Çalışma hayatında hak hukuk bilen, devletine karşı ödevlerini zamanında yerine getirdiği herkes tarafından bilinmektedir.
Ordu ili olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin 81 ili içindeki gayrı safi hasıladan aldığımız pay çok gerilerde olduğu herkesin malumu. Hal böyle iken yerel işletmelere sahip çıkılması ve yıpratılmaması gerekir.

2 bin kişinin geçim kaynağıyız

Şehrimize yaptığımız hizmetler ve yatırımlar göz önündedir. İstihdama yaptığımız katkı yaklaşık 350 kişi ile ön sıralarda olduğu bilinmektedir. Bu 350 çalışan ortalama 5 kişilik bir aileyi ilgilendirse 1750-2000 kişinin geçimine direk katkı sağlamaktayız. Tedariklerimizi ilimizdeki toptancı ve distribütörlerden yaptığımız için onların ticari faaliyetleri ve çalışmaları da bizim faaliyetimizin devamlılığına bağlı olduğunu belirtmek isteriz. Bunlar alt alta toplandığında yaklaşık 10.000 kişiyi ilgilendiren bir çalışma yaşamına katkımız olduğu gerçeği herkes tarafından göz önünde bulundurulmalıdır. Ordu’dan kazındığımızı Ordu’ya yatırıyoruz.

Mutlu müşterileri ancak mutlu çalışanların sağladığını biliyoruz. Şirketimiz çalışanlarına; kişisel gelişim, motivasyon, müşteri karşılama ve uğurlama, iş sağlığı ve güvenliği, iletişim becerileri eğitimi aldırmaktadır.  Bu eğitimler milli eğitim müdürlüğü, halk eğitim müdürlüğü ve eğitim alanında danışmanlık yapan profesyonel eğitimcilerden alınmaktadır.

Şirketimizdeki istihdam yapısı kadın ve genç ağırlıklıdır. Okullardan yeni mezun çalışanlarımızı bütün yönleriyle destekleyerek çalışma ve sosyal yaşama mutlu şekilde katılmalarını sağlamaktayız.

Emek ve alın teri harcayarak, dişimizle tırnağımızla çalışarak şirketimizi bu günlere taşıyabildiğimiz için, çalışanlarımızın emek ve alın terinin de değerini biliyoruz. Şirketimiz Yasaları ve etik değerleri göz önünde tutarak, çalışanlara karşı ödevlerini harfiyen yerine getirmektedir.
Habere konu olan açıklamayı yapanlar hakkında yalan haber ve karalamalar nedeniyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunup, görevli yargı mercilerine tazminat davaları açmak zaruriyeti oluşmuştur.”