Kar yağışı fındığa yaradı

TAKİP ET

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, etkili olan kar yağışının fındığa faydalı olduğunu söyledi.
Yağan karın fındığa etkisine ilişkin Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman şunları söyledi; “Sadece fındık olarak düşünmeyelim. Yağan karın tarıma çok güzel bir şekilde faydası oldu. Tarım, ziraat ile uğraşan herkesin beklediği bir kış geçiyor. Ama bununla birlikte zararları da oluyor. Karın çok aşırı erimesinden toprak kaymaları meydana geliyor. Ya da uygun mevsim olmayınca havalar açıyor don meydana geliyor. Bugüne bakacak olursak Allah’ın en büyük nimetlerinden bir tanesi kar. Verimli yönleri var, bunu saymakla bitiremeyiz. İçinde toprağa yarayan toprak üzerinde bulunan canlıların hayatını sürdürmesine yarayan verimli mineraller var.
Fındık tarımıyla alakalı söylüyorum, donun bizim bölgemizde özellikle şuan da hiçbir zararı olmaz. Aksine faydası olur, toprak kabarır. Şu anda açmış bir fındık dalı ve yaprağı olmadığı için don sıkıntıya yol açmaz.  Şuanda kar tam da zamanında geldi diye üretici seviniyor.
İçinde bulunduğumuz zor koşullar var. Gübre geçen sene 1700-1800 liradan 10.000 Liraya kadar geldi. Kışlık gübre alıp bahçesine atamayan üretici yağan kara ve kar suyuna şükrediyor, diye düşünüyorum.
Ünye KENT Haber
 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});