Karal: Erken seçim varmış gibi çalışıyoruz

TAKİP ET

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı; 24, 25, 26 dönem Rize Milletvekili Hasan Karal, ülkemizin seçim atmosferine girdiğini belirterek, Deva Partisi olarak çalışmalara hız verildiğini söyledi.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı, 24, 25, 26 dönem Rize Milletvekili Hasan Karal, istişare toplantısı yapmak için Deva Partisi Ordu İl Başkanlığına ziyarette bulundu.
Seçim atmosferine doğru ilerliyoruz
İl ve ilçe yönetiminin buluştuğu ziyarette konuşan Hasan Karal, “Çorum’dan başlayan bir bölge programını şuanda gerçekleştiriyoruz. Ülkemiz çok hızlı bir şekilde seçim atmosferine doğru ilerliyor. Bu kapsamda teşkilatlarımızı yerinde ziyaret etmek, arkadaşlarımızla görüş alışverişinde bulunmak, hem genel hem de yerel meseleleri değerlendirmek, ülkemizin temel politikaları hakkında teşkilatlarımızın görüşünü almak amacıyla bu ziyaretlerimiz gerçekleştiriyoruz. Bu bölge zaten benim de bölgem. Bu bölgenin çocuğu olarak, ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. İnşallah teşkilatlarımızın her geçen gün daha da yerel konulara hakimiyeti olduğu kadar aynı zamanda da seçime hazırlıklı birer teşkilat haline geliyor olmalarından da büyük memnuniyet duyuyorum.” Dedi.
Çalışmalarımız hızlandı
Ülkemizin fiilen seçim atmosferine girmiş durumda olduğunu söyleyen Karal; “Bir erken seçim olasılığı her an olmakla beraber, zamanında bile olsa önümüzde birkaç aylık bir süre var. Zamanında seçim olacağını varsayarsak haziran ayından önce birkaç aylık bir zaman dilimi kaldığını görebiliyoruz. O açıdan çalışmalarımızı daha da hızlandırmak, seçime hazır hale gelebilmek amacıyla bu programlarımızı icra ediyoruz. İnşallah ülkemizin içinde bulunmuş olduğu bu sıkıntılı ortamdan gerek ekonomik anlamda gerekse dış politikada gerekse hayatın her alanında sıkıntılı süreçlerden bir an önce çıkabilmek için el birliği ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Diye konuştu.
Beklenti çok daha fazlaydı
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatına ilişkin görüşlerini de açıklayan Karal; “Açıklanan taban fiyatın bizim yaptığımız görüşmelerde büyük bir memnuniyetle karşılandığını göremiyoruz. Bizim yaptığımız araştırmalarda ve görüşmelerde beklenti çok daha fazlaydı. Türkiye’de tarım ürünlerinin özellikle girdi maliyetleri genel anlamda ithalat ihracat dengesine bakacak olursak çok ciddi bir maliyet fazlalığı ile karşı karşıya kalıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar tarım ürünleri konusunda çok ciddi bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğumuzu görüyoruz. 2022 yılında açıklanan ek bütçede 400 milyarlık bir faiz ödemesi var ama buna mükabil Türkiye’deki tüm tarım ürünlerinin tamamına verilen destek 40 milyarı geçmiyor. Bu Cumhuriyet tarihinde ödenecek olan en yüksek faiz miktarıdır. Tarımın çok yönlü olarak ele alınması gerektiğini düşünüyoruz. Sadece tarım değil tüm alanlarda çalışmalarımız sürdürüyoruz. Deva iktidarında neler yapacağımızı ötelemiyoruz. Şimdiden dersimize çalışıyoruz. İlk adımı da toprağa attık. Tarım eylem planımızı açıkladık.” Şeklinde konuştu.