Karataş; 6 puanlık prim desteği devreye alınmalı

TAKİP ET

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş, “6 puanlık prim desteği yeniden devreye alınmalıdır” dedi.

Karataş konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı;

İş dünyası olarak tüm dünyada yoğun şekilde devam eden ekonomik olarak çalkantılı döneme rağmen üretim ve istihdamın artması için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.

Bu kapsamda yetkili merciler tarafından işletmelerimizin üzerindeki yüklerin azaltılması/dengelenmesi de kuşkusuz çok büyük önem taşıyor.

Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan asgari ücrete uygulanacak desteğin 250 TL’den 400 TL’ye çıkarılması taleplerimiz arasında bulunan son derece önemli bir destektir. Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere ilgili Bakanlarımıza ve bu taleplerimizin temsilini sağlayan Birlik Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıkloğlu’na iş dünyası adına minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Bununla birlikte ilk kez 2013 yılında uygulamaya konulan ve 31.12.2021 tarihine kadar, yani geride bıraktığımız 2022 yılına kadar da uygulanan özel sektöre yönelik 6 puanlık sigorta primi işveren desteğinin de yeniden uygulamaya konulması özellikle açıklanan yeni asgari ücretteki artış ve ekonomik ortamda devam eden belirsizlikler göz önünde bulundurulduğunda istihdamı yoğun işverenlerin üzerinde oluşan yükü dengelemeye büyük bir katkı sağlayacak, kayıt dışı istihdam ve/veya işçi çıkarma gibi olumsuzlukların önüne geçilmesini sağlayacaktır.

Daha önceki taleplerimizde olduğu gibi bu talebin de devlet büyüklerimiz tarafından hassasiyetle incelenerek gereğinin yapılacağı konusunda güvenimizi bir kez daha vurguluyor, kamuoyunun bilgisine saygılarımla arz ediyorum.