Karlıbel Bilgi Vakfı depremzedelerin yanında

TAKİP ET

Ergin Karlıbel’den depremzedelere; Kreş, Sağlık Evi, Kütüphane ve Mescit

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın depremzedelerin konuklama sorununa destek olmak için başlattığı ve Adıyaman’da kuracağı 104 konteynerden oluşan Ordu Köyü Projesi’ne Ergin Karlıbel Vakfı da destek verdi. Vakıf, Ordu Sokağı’nın; Sağlık Evi, Kreş, Kütüphane ve Mescit yapımını üstlendi.

Ordu’da eğitime yaptığı destekler ile Türkiye’nin 7 “Vakıf İnsanı”ndan biri seçilen iş insanı Ergin Karlıbel, ismini taşıyan Vakıf aracılığı ile depremzede aileler için yaptığı ayni ve nakdi yardımların dışında Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesindeki vatandaşların kreş, sağlık evi, kütüphane ve mescit ihtiyacına da çözüm bulma kararı aldı.

Bu amaçla Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın başlattığı ve Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde kurulacak olan 104 konteynerin yer alacağı Ordu Köyü’nde 4 konteynerin yapımını üstlenen Ergin Karlıbel Vakfı, bu 4 konteyneri; Kreş, Sağlık Evi, Kütüphane ve Mescit haline getirerek, depremzede vatandaşların hizmetine sunacak.

Ordu’da birçok eğitim kurumunu yapıp Milli Eğitim Bakanlığına bağışlayan Ergin Karlıbel, kendisi ve merhum eşi Lebibe Karlıbel’in adını yaşayan 110 kişilik Öğrenci Yurdu’nun da arsasını Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağışlamıştı.