KAZIM TÜRKMEN TOPRAĞA VERİLDİ

TAKİP ET

Geçirdiği kalp krizi sonrası 73 yaşında yaşamını yitiren Ordu Belediyesi eski Başkanlarından CHP 22. Dönem Milletvekili Kazım Türkmen son yolculuğuna törenlerle uğurlandı.

Kazım Türkmen’in cenazesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinden alındıktan sonra CHP İl Binasının önüne getirildi. Burada düzenlene törenin ardından Türkmen’in Türk Bayrağına sarılı naşı Ordu Büyükşehir Belediyesi önüne götürüldü.

Burada düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç,CHP Milletvekili Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, siyasi partilerin, Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, "Kazım Türkmen bir dönem Ordu Milletvekilliği yapmıştı beraber çalışmıştık. Çok çalışkandı, Ordu ve fındık üreticisi için yaptıklarını unutmayacağız. Üç dönem belediye başkanlığı yaptığı Ordu’da önemli hizmetlerde bulundu. Kendisini her zaman saygıyla anacağız" dedi.
Haluk Koç’un ardından, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’da birer konuşma yaptılar.

Kazım Türkmen içib Ulu Camiinde ikindi namazından sonra cenaze namazı kılındı. Kazım Türkmen Altunordu’ya bağlı Yukarıtepe ‘de toprağa verildi.

Kazım Türkmen için Orduspor-Anadolu Üsküdar maçı öncesi bir dakikalık saygı duruşunda da bulunuldu.

KAIZM TÜRKMEN KİMDİ?

1942 Ordu doğumlu olan Kazım Türkmen, o dönemde köy hizmetlerini yürüten Yol Su Elektrik (YSE) Giresun İl Müdürü iken 1977 yılında Ordu Belediye Başkanlığına seçildi. Kazım Türkmen, 12 Eylül 1980 ihtilali ile birlikte görevden alındı. Siyasi yasakların kaldırılmasının ardından 1984-1989 ve 1989-1994 yılları arasında olmak üzere toplam 3 dönem Ordu Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Türkmen, 30 Haziran 1995-10 Mayıs 1997 tarihleri ile 3 Mart 1997-12 Mart 1997 tarihleri arasında iki dönem Fiskobirlik Genel Müdürlüğü görevinde bulundu.
 

2002-2007 tarihleri arasında 22. Dönem Ordu Milletvekilliği görevinde bulunan Türkmen, 73 yaşında iki çocuk babasıydı.