Kentsel Dönüşüm Öncesi Esnaf Tedirgin!

TAKİP ET

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilk olarak Ordu Küçük Sanayi Sitesi'nden başlanacağı açıklanmıştı. Sanayi esnafı, kendilerine yeterince bilgi verilmediğini belirterek, tedirgin olduklarını ve kendilerini muhatap bile almadıklarını söylediler.

 Ordu Küçük sanayi sitesinin yıkımı ile başlayacak olan kentsel dönüşümde daha sonra Otobüs terminalinin taşınması ile birlikte bu alanda dahil edilecek. Kentsel dönüşümün başlayacağı Ordu Küçük Sanayisi esnafları kendilerine yeterince bilgi verilmediğini söylüyor.

Randevu alamıyoruz

Bugüne kadar Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ile randevu talebinde bulunduklarını dile getiren esnaflar ancak COVİD-19 nedeniyle kabul görmediklerini söylüyorlar.

"Gökyüzünü imara açtılar"

Ordu Küçük Sanayi sitesinde işyeri sahibi olan Ferat Şenol, yapılan uygulanın yersiz olduğunu söylüyor. Şenol,’’Kentsel dönüşüm yapacaklardı da neden kamyon garajına mantar gibi bina diktiler. Neden yeşil alan yapmadılar. Burada yaptıkları yüksek binalarla gökyüzünü imara açtılar. ’Bizde kabul ediyoruz sanayi sitemiz şehir içerisinde kaldı. Bu alana sanayi sitesi değil de başka bir şey yapalım. Mülkü bizde kalsın. Mesela açık hava Alışveriş Merkezi olabilir. Kültürel etkinler için olabilir. Belediyemiz bize proje üretmekte yardımcı olsun. Burasını Ordu’ya yakışır bir alan yapalım."

"Malımıza sahip çıkalım"

Ordu küçük sanayi sitesinde 70 dükkanın bulunduğuna da dikkat çeken Ferat Şenol, ‘’ Burası belediye yıksın diye usulsüz işler yapılıyor. Kimi plan dışı çatı yaptı, Belediye buna göz yumdu. Sanayinin içerisine demir, hurda araba yığdılar Yolu bile işgal ettiler. Belediye buna göz yumdu. Sırf çirkin görünsün yıkılsın diye. Malına sahip çıkmayanın malı olmaz. ’’Buradan dükkan sahiplerine sesleniyorum malınıza sahip çıkın. Ben iş yerimi alın teri ile kazandım. 65 yaşındayım

"Muhatabımız Başkanımız Hilmi Güler'dir’’

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin  kendilerini muhatap görmediklerinden de dert yanan Ferat Şenol bu konuda da şöyle konuştu. ‘’Bir memur getirmişler kentsel dönüşümü o yapacakmış. Biz reyimizi Başkanımız Hilmi beye verdik. Ancak o bizi muhatap alıp görüşmek istemiyor. Memurlara gönderiyorlar. Onlarda emir kulu çözüm üretemiyorlar. Bizim muhatabımız Başkanımız Hilmi Gülerdir."

Şenol, yine bu konu hakkında eski Başkan Enver Yılmaz ile görüşmek için makamına gittiğini ancak görüştürmek yerine kendisini kapının önüne koyduklarını ve bu olaydan dolayı 3 yıl psikolojik tedavi gördüğünü söyledi.

Yeni gösterilecek olan iş yerleri konusunda da konuşan esnaf Ferat Şenol, ‘’Bu yeni yerde malımızın değeri kadar bizlere yer verilecek mi. ? Zannetmiyorum. Şu anda yapılan iş yerlerimizin değerini düşürmekten başka bir şey değildir. Bizim dükkanlarımızın değerini düşürmesinler." diyerek sözlerini tamamladı.

Ordu Hayat/Yılmaz Ülgü