Kılıçdaroğlu'ndan arıcılara mektup

TAKİP ET

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Arıcılara mektup gönderdi. Ordulu Aruclara da gelen mektup şöyle;
Sevgili Arıcı Kardeşim,

Ben Kemal Kılıçdaroğlu

 Öncelikle, evlerinizden uzakta, dağlarda, yaylalarda hem bal üretimine hem doğanın dengesine hem de ülke ekonomisine verdiğiniz emekler için sizlere şükranlarımı sunarım.

Tarımda birçok alanda olduğu gibi, arıcılıkta da birikmiş sorunlarınız olduğunu biliyorum. Başta, arı görmeden üretilen sahte bal ve tahşişli bal olmak üzere,  kovan başına desteklemenin yetersizliği, birikmiş kredi borçlarınız, nakliye sorunlarınız,  varroa ile mücadelede yetersiz kalınması gibi sorunlarınız var. En son şeker tedarikinde yaşadığınız sorunlar bana iletilmiş ben de arıcı birlik başkanlarını arayıp bilgi almış, bu sorunun çözülmesine katkı vermiştim Bizler sizin ne kadar kıymetli bir iş yaptığınızın farkındayız. Arıcılığın sadece bir bal, polen ve arı sütü üretimi olmadığı, doğanın dengesinde ve tarımda meyve üretiminde kusursuz bir yere sahip olduğunu biliyorum.  Arıcılığı daha da geliştirerek bal üretimi ve ihracatında Türkiye'nin daha yukarılara çıkması ve nesillerimizin de sağlıklı bal tüketmesini temin etmekte büyük fayda görüyorum.

 Bugüne kadar olduğu gibi sizler için yine ulaşılabilir
ve güvenilir bir cumhurbaşkanı olacağımdan emin olun. Artık ülke ve halka verecek bir şeyleri olmadığı için ayrıştırıcı, çatışmacı bir dil kullananlardan olmayacağız.  Ortak paydamız olan cennet vatanımızda,  bayrağımızın gölgesinde huzur ve barış içinde, her alanda üreten ve gelişen Türkiye için size söz veriyorum.

 
Yine baharlar gelecek,

Yine çiçekler boy verecek,

Yine arılar oğul verecek

Bay Kemal sözünden dönmeyecek..

Kemal Kılıçdaroğlu