Korkunç cinayet 600 TL ve 1 çuval fındık için işlenmiş

TAKİP ET

Korgan’da vahşice öldürülen 74 yaşındaki Makbule Sarı’nın katil zanlıları dayı ve yeğen çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cinayetin 600 Tl ve 1 çuval fındık için işlendiği ortaya çıktı. Olayın çözülmesi için Savcılık, Jandarma ve Polis olağanüstü bir çalışma örneği sergiledi.
Korgan Sarıaliç Mahallesi’nde yalnız yaşayan 74 yaşındaki Makbule Sarı’nın eli ve ayağının domuz bağı ile bağlandığı ve çuvalın içerisine konmuş cesedi bulundu. Olay üzerine Fatsa Cumhuriyet Başsavcılığı, Korgan Cumhuriyet Savcılığı, Polis ve Jandarma tarafından ortak operasyon başlatıldı. Fatsa ve Kumru’da 100’ün üzerinde güvenlik kamerası görüntüleri incelendi.
Bütün ipuçlarını değerlendiren ekipler olayla ilgili Korgan Çiftlik Nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki Hayrettin G ile yeğeni 24 yaşındaki Serkan U.’ya ulaştı. Hayrettin G. Fatsa’da Serkan U.’da Aksaray’da yakalandı.
Dayı ile yeğeninin Sarıaliç Bölgesinde orman kesim içerisinde çalıştıkları ve cinayeti yaşlı kadının paralarını ve fındığını almak için yaptıkları belirlendi. Zanlıların çaldıkları bir çuval fındığı Fatsa’da sattıkları da belirlendi.
Emniyetteki işlemleri biten dayı ve yeğen Fatsa Adliyesi’nde önce savcıya ifade verdi. Tutuklanmak talebiyle mahkemeye sevk edilen dayı ve yeğeni Ünye Cezaevi’ne gönderildi.