Kumru Atatürk Ortaokulu 2. projeyi de başarıyla tamamladı

TAKİP ET

Kumru Atatürk Ortaokulu  2. e-twinning projesi olan Zamanda Yolculuk projesini de başarıyla tamamladı.
Şubat ayından bu yana 10 okul ve 75 öğrencinin ortaklaşa yürüttüğü projede Kumru Atatürk Ortaokulu adına 7. Sınıfta eğitim gören 7 öğrenci ile görev aldı.
Projeyi yürüten Sosyal Bilgiler Öğretmeni Öznur Öztürk yürüttüğü proje ile ilgili şu bilgileri verdi;
“Hızla gelişen teknolojinin olumsuz etkilerinden iletişim eksikliği ve kuşak çatışası sorununu aza indirmeyi hedefleyen proje kapsamında, öğrenciler 80’li ve 90’lı yıllara ait şarkılar, oyunlar, oyuncaklar, filmler, giyim tarzları ve bilgiye ulaşma yollarını gün yüzüne çıkararak geçmişle gelecek arasında bağ kurulmaya çalışıldı.
Öğrenciler aile büyükleri ve ebeveynlerinin çocukluk yıllarına ait bilmedikleri birçok kültürel unsuru öğrenirken bu sayede kültürümüzde yaşanan değişimleri de fark etmiş oldular. Çeşitli dijital oyunlarla hem günümüz teknolojisini kullanılmış hem de eski zamanlara yolculuk yapmış oldular.
Öğrencilerin iletişim, empati, işbirliği ve dayanışma yetenekleri gelişti. Pandemi nedeniyle yüzyüze eğitime başlayamayan 7. Sınıf öğrencilerim, evde kaldıkları bu süreçte hem kaliteli zaman geçirdiler hem de teknolojiyi daha doğru ve etkin kullanmayı öğrendiler.

Projemize ulaşabileceğiniz sosyal medya hesapları:
1-https://www.facebook.com/zamanda.yolculuk.731
2- https://www.instagram.com/zamandayolculuk.2021/
3- https://zamandayolculuk2021.blogspot.com/
4- https://twitter.com/ZAMANDAYOLCUL15