KURTULMUŞ ÇOK SERT KONUŞTU

TAKİP ET

86 milyon TL harcanarak 18 ayda tamamlanan Fatsa Devlet Hastanesi düzenlenen görkemli törenle açıldı.

Açılış kurdelesini    Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu ve Ergün Taşçı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı İhsan Şener,  ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu kesti.

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu,  hastanenin yapım aşaması ve teknik özellikleri hakkında katılımcıları ve protokolü bilgilendirdi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise 15 yıl önceki sağlık hizmetleriyle günümüzdeki sağlık hizmetleri arasında kıyaslama yaparak örnekler verdi. Türkiye’nin sağlık alanında ciddi ilerleme kaydettiğine vurgu yapan Balkanlıoğlu, tüm vatandaşların 5 yıldızlı otel konforundaki hastanelerde sağlık hizmeti aldığına dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Ünye Devlet Hastanesi’nden sonra aynı şekilde büyük bir hastane olan Fatsa Devlet Hastanesi’nin hizmete açılmasını hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin her yerinde üniversiteleriyle, havalimanlarıyla, yollarıyla, hastaneleriyle, fabrikalarıyla Türkiye 14 yılda büyük bir gelişim yaşadı. Bunun birilerini rahatsız ettiğinden hiç şüphemiz yok. Teröre destek verenlerin milletvekillerinin parlamentoda olup olmaması her gittiğimiz yerde bize soruluyor. Sayın Başbakanımız, muhalefet partilerinden gelen bir takım tekliflerini değerlendirerek şu kararımızı kamuoyu ile paylaştı. Hodri meydan, dokunulmazlık mı kalksın istiyorsunuz, buyurun. Parlamentoda şu anda dosyası bulunan bütün milletvekilleri ile dokunulmazlıkları kaldıralım. Herkes gitsin mahkemelerinde hesabını versin, mahkemelerde cevabını versin” dedi.

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK”

“Biz siyasi olarak bu sorumluluğu açıkça ilan ettik” diyen Kurtulmuş, “Ümit ediyoruz ki bunu yaparken de şu anda 506 dosya var. Her dosyanın tartışması günler sürebilir. Bunun için parlamentonun bloke edilmemesi lazım. Bunun için şu teklifte bulunduk. Hepiniz dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyordunuz, anayasada geçici madde değişikliği yapalım, bunları bir gün içerisinde mahkemelerine gönderelim, mahkemeler hesabını sorsun. Dolayısıyla dokunulmazlık konusunda biz üzerimize geçen halkın beklediği siyasi sorumluğu yerine getirdik. Fatsa Devlet Hastanesi’nin açılışı bu anlamda terör örgütlerini ve onların arkasındaki güçlere bir cevaptır. Ne yaparsanız yapın biz yolumuza devam ediyoruz. Türkçede bir laf var yarısını söyleyeyim. ‘İt ürür…’ devamını biliyorsunuz. Yolumuza devam ediyoruz. Bu ülkenin neyi eksikse onu da yapacağız. Yeni Anayasa, Siyasi Parti Kanunları, Seçim Yasası ne gerekiyorsa bu millete neyi vaat ettiysek onları yapmak için yolumuzdan asla geri durmayacağız. Biz doğru istikamette olduğumuz sürece milletin iradesi ile birlikte milletin zihni, gönlü ile hareket ettiğimiz sürece, bu milletle el ele yürüdüğümüz sürece kervan yürüyüşüne devam edecektir” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol tarafından kurdele kesildi ve hastane gezildi.