Kurtulmuş: Fındığın merkezi Giresun olmalı

TAKİP ET

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan ve çok sayıda Anadolu kanalının ortak canlı yayınıyla izleyicilerle buluşan “Anadolu Soruyor” programının konuğu AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş oldu.

Ordu’da düzenlenen programda seçimlerden, dış politikaya, ekonomiden güvenliğe kadar birçok önemli konuda açıklama yapan Kurtulmuş, fındıkla ilgili de çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

“FINDIĞIN MERKEZİ GİRESUN OLMALI”

Fındık fiyatlarıyla da ilgili konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Fındık yıllardır konuşulan bir konu. Burada inşallah fındığın merkezi olarak önce Türkiye sonra Giresun olması lazım. Burada tüm aktörlerin samimi olarak iş birliği içerisinde olması gerekir. Bugün güzel bir benzetme yapıldı. Artık fındığı değerli bir ürün haline getirmek ve işleyerek katma değerli bir ürün haline getirmek istiyoruz. Bir ilin herhangi bir konuyla ilgili başarılı olmasının tek şartı ilin tüm faktörlerinin ortak yürümesidir. Birisinin hanyaya birisinin Konya’ya gittiği yerden sonuç alamazsınız. Devletimiz, hükümetimiz bu konunun sonuna kadar yanındadır, arkasındadır. Ama bu iş Tarım Bakanlığı’nın şunu yapın demesiyle olacak bir şey değildir. Hep beraber bir adım atılmalıdır.