Leyla Çıtır kimdir? Çamaş Belediye Başkanı leyla Çıtır hedeflerini açıkladı

TAKİP ET

Ordu'nun tek kadın Belediye Başkanı olan Çamaş Belediye Başkanı Leyla Çıtır, Çamaş'ı kültür, sanat ve turizm merkezi yapmak için çalışacaklarını söyledi.

Halk TV'de Serhan Asker ile Görkemli Hatırıalr programı Ordu Çamaş'tan canlı yayınlandıktan sonra Çamaş ve Çamaş Belediye Başkanı Leyla Çıtır sosyal medyada en çok arananlar listesinde zirveye çıktı. Programı izleyenler, Ordu'nun küçük ve fazla tanınmayan ilçesi Çamaş ve Ordu'nun tek kadın belediye başkanı Leyla Çıtır hakkında bilgi edinmek için sosyal medyada araştırma yaptı.


Belediyede işçi olarak çalışırken belediye başkan adayı olan Leyla Çıtır, 31 Mart seçimlerini kazanmasını bildi. CHP'li Başkan Leyla Çıtır, Çamaş'a hizmet için kolları sıvadı.
Belediyecilik tecrübesi olan Başkan Çıtır, ilk günden sahaya çıktı. Halkla güçlü diyalogları bulunan Leyla Çıtır'ın öncülük ettiği Çamaş Hanımeli Kooperatrifi de çalışmalarıyla dikkat çekiyor.


Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programında açıklamalarda bulunan Başkan Leyla Çıtır, "Çamaş' kültür, sanat ve turzim merkezi yapmak için çalışacağız. İlçemizn doğal güzellikleri görülmeye değer. Çamaş Kanyonu doğal güzelliği ile rakipsiz. İlçemize adını veren Çamaş Konağı'nın restorasyonunu yakından takip edeceğiz. Gelinkaya Kültür Festivali'ni yeniden başlatıyoruz" dedi.
 
Çamaş İlçesi
Çamaş ve yöresi Ordu İlinin eski bir yerleşme bölgesidir. Çamaş yöresi tarihinin M.Ö 3.Yüzyıla kadar indiği bilinmektedir.
Çamaş adı, 1485’lerden evvel Tımar Beyliği yaptığı bilinen Mehmet ÇAMAŞ Bey’in adından dolayı verildiğini tarih kitapları yazar. Çamaş Danişmentli Devletinden sonra Osmanlı Devleti idari teşkilatında asırlarca Ordu İlinin Perşembe, Ulubey Hapsamana, Aybastı bucakları arasında Çamaş Bolaman Nahiyesi adına rastlanmaktadır. Çamaş bu suretle Bolamanla birlikte 1881 yılına kadar “Çamaş Bolaman Nahiyesi” adıyla bir merkezden idare edilmiştir.
1930 yılında ise Çamaş ayrı bir bucak haline gelmiş ve Ordu Merkez İlçesine bağlanmıştır. 1944 yılında ise köyleriyle birlikte Fatsa ilçesine bağlanarak bucak olmuştur. 1971 yılında Sarıyakup Belediyesi, 14 Şubat 1975 tarihinde Çamaş Belediyesi kurulmuştur. 17 Mart 1985 yılında her iki belediye “ÇAMAŞ BELEDİYESİ” adı altında birleşmesinden sonra 20 Mayıs 1990 tarih ve 20423 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 9 Mayıs 1990 tarih ve 3644 Sayılı Kanunla Çamaş İlçesi adıyla ilçe haline gelmiştir.
İlçemiz Karadeniz Bölgesinin Orta Karadeniz Bölgesinde, Ordu İlinin iç kesiminde bulunan bir ilçesidir. Denize uzaklığı 20 km’dir. Arazi yapısı olarak engebeli bir yapıya sahip olduğu için yerleşim olarak dağınık bir yerleşim sistemi vardır. İlçe sınırları doğu ve kuzeyi Fatsa İlçesi, batısı Çatalpınar İlçesi, güneyi Gürgentepe İlçesi ile çevrilidir.
Ortalama rakım 600 metredir. İlçenin genel olarak yüzölçümü 91.2 Km²’dir. Köy ve Mahalle olarak toplam nüfusu ise10 920’dir. İlçenin Fatsa İlçesi ile arası 20 Km.dir. Fatsa İlçesi ile Ordu İli arası ise 36 km.dir. Çamaş – Ordu arası 56  Km.dir.