MHP Fatsa Teşkilatı deprem bölgesinde

TAKİP ET

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Murat Kaçak ve yönetim kurulu üyeleri deprem bölgesinde.

Ordu Ülkü Ocakları ile birlikte organize edilen yardım kampanyası aracını bölgeye gönderdikten sonra, Fatsa İlçe Başkanlığı olarak hazırladıkları yardım malzemeleri ve arama kurtarma araçlarını bölgeye götürdü.

SAHADA ÇALIŞAN FATSA OFFROAD KLÜBÜ ÜYELERİNİ ZİYARET

Bölgede bizzat çalışmalara katılan Başkan Kaçak ve beraberindeki heyet, Ülkü Ocakları’nın gönüllü ekibinin çalışmalarına katıldı ve Fatsa’dan giderek sahada çalışan Fatsa Offroad kulübü üyelerini de ziyaret etti.

FELAKETİN BOYUTU KELİMELERLE İZAH EDİLEMEYECEK KADAR BÜYÜK

Bölgedeki felaketin kelimelerle izah edilemeyecek kadar büyük olduğunu belirten Başkan Kaçak, bu yaşananlardan ders alınmalı, ivedilikle tüm yerel yönetimler gerekli tedbirleri alarak uygulamaya koymalıdır dedi.

BU DURUMDAN DERSÇIKARMALIYIZ

Bundan 2 yıl önce bir basın açıklaması yayınlayarak “Fatsa, olası bir depreme hazır mı?” diye sormuştum. Her ne kadar bölgemiz harita üzerinde 3. Derece bir deprem bölgesi olarak görünse de buna güvenip vurdum duymaz davranamayız diyen Murat Kaçak şunları söyledi.

ONCA DEPREM YAŞADIK, HALA AKILLANMADIK. ARTIK YETER

Biz Ülke olarak yakın tarihte İstanbul depremini yaşadık, gölcük depremini, Van depremini hatta birkaç yıl önce Elazığ depremini yaşadık. Televizyon ekranlarında kelli felli adamlar oturup alınması gereken tedbirleri, deprem yönetmeliğini, inşaat ruhsatlarını, zemin etütlerini saatlerce konuştular.

Üzerinden zaman geçti o depremleri hiç yaşamamış gibi yeniden hayat devam etti. Bizzat deprem bölgesinde şahit olduklarımdan sonra diyorum ki artık yeter. Ülkemizin neresinde yaşıyorsak yaşayalım. Deprem riskini hesap etmeden, gerekli önlemleri almadan, deprem mevzuatına riayet etmeden inşaat yapmayalım.

Görüyorsunuz, herkes İstanbul ve Ege’de bir deprem riskinden bahsederken, güneydoğu da 10 ilimiz yerle bir oldu, binlerce insanımız hayatını kaybetti. İnşallah bir daha böyle bir sınavla Allah bizi imtihan etmez, çok zor.

Vesile ile bir kez daha, depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Allah deprem bölgelerinde gece gündüz demeden can siperane çalışan arama kurtarma ekiplerine, yardım gönüllülerine, sağlıkçılarımıza, askerimiz ve polisimize Allah güç kuvvet versin, hepsinden Allah razı olsun.