Milat Dil Öğretim Sistemi Ordu'da

TAKİP ET

Uzun yılların araştırma ve deneyimi sonrasında, belirli ölçüm ve tespitlerle ortaya çıkan MLAT Dil Öğretim Sistemi artık, Orduluların yabancı dil öğrenememe kâbusunu sonlandırmak için Ordu’da faaliyetlerine başladı.
Kısa bir süre önce MLAT Dil Öğretim Sistemi ile bir kolejde dil öğrenimine başlayan öğrencilerin bir ayın sonunda İngilizce konuşma alanında ki performansları yüksek oldu.
MLAT Dil Öğretim Sistemi hakkında ki soruları cevaplayan eğitimcilerden Melike Çelik, konu ile ilgili; “MLAT’ın açılımı Mother Language Adaptation Technique olup 20 yılı aşkın bir çaba ve deneyimden süzülerek ortaya çıkardığımız bir Uygulamalı Yabancı Dil Öğretim Sistemidir. MLAT, yabancı dilde kurs almış olmak için değil, gerçek anlamda etkili sonuç almak isteyen farkındalık sahibi öğrenicilere, kitap, defter ve hatta çoğu zaman ödev bile olmadan, tıpkı kendi anadilimiz Türkçe dilini öğrendiğimiz gibi İngilizce dilini öğrenmek ve akıcı bir şekilde  konuşmak isteyenler için hazırlanmış özel bir sistemdir. Özellikle vurgulamamız gereken husus şu ki, MLAT Uygulamalı Yabancı Dil Öğretim Sistemi, bir yabancı dil kursu değil, bir özel ders metodudur.” dedi. 
Çelik ; “MLAT oluşturulurken, dilin ne olduğu ve nasıl bir mekanizma olduğu ve nasıl edinildiği ile ilgili kuramlardan faydalanılmıştır.” 
Temmuz ayı itibariyle ORDU halkını, özellikle ilk ve ortaokul seviyelerinde ki çocukları MLAT Dil Öğretim Sistemi ile bilgi almaya davet eden Çelik, ayrıntılı bilgilere www.mlatdilordu.com sitesinden ulaşılabileceğini dile getirdi…