Milletvekili Adıgüzel soru önergesi verdi

TAKİP ET

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Ordu Şehir Hastanesi inşaatının betonunda Melet nehrinden alınacak dere çakılının kullanımının planlandığını iddia etti.
Konuyla ilgili önerge veren Adıgüzel şunları söyledi;
“Ordu’ya yapılmakta olan Şehir Hastanesi’nin yapımında yüklenici firmanın beton için normalde kaliteli kalker kullanılması gerekirken, Melet’ten dere çakılı kullanımı için çabalar var. Yeni hastanesinin oldukça gecikmeli başlatılan inşaatında şimdi de bu ortaya çıkmıştır. Kamu İhale Kanunu’nun 21-B maddesine göre teklif usulü ihale edilen işin şartnamesi de açık kaynaklarda nedense(!) yer almıyor. Ancak bu inşaatın betonu için kaliteli kalker kullanılması gerekiyor. Firma ucuza getirmek için beton kalitesini düşürecek olan dere çakılı için gözünü Melet’e dikmiş durumda. Konuyla ilgili soru önergemizi hem Sağlık Bakanlığı’na hem de İçişleri ve Tarım Orman Bakanlıkları’na verdik ve takipçisi olacağız.”
Adıgüzel önergesinde şu soruları yöneltti:

 

•            Bu konu ile ilgili Bakanlık olarak bilginiz var mıdır?

•            İhaleyi alan firma devletin ilgili kurumlarına dere çakıllarını kullanmak üzere başvuru yapmış mıdır?

•            Şayet böyle bir işlem varsa, şartnameye uymayan ve beton maliyetini ve kalitesini düşürecek olan böylesi bir işleme izin verdiniz mi?

•            Bakanlığınız tarafından buna izin verildi ise sebebi nedir? Bu durum şartnameye aykırı bir işlem anlamına gelmez mi?

•            Bakanlığınız tarafından bu duruma izin verilmedi ise, böyle bir gelişme için bir önlem almayı düşünüyor musunuz?
GİRESUN’DA YASAKLANMIŞTI
Giresun’da geçen yıl meydana gelen sel felaketinden sonra Giresun Valiliği ilde bulunan tüm derelerden malzeme alımını yasaklamıştı.
Ordu’da da dere yataklarından malzeme alınmasının felaketlere neden olabileceği ifade ediliyor.