Milletvekili Gündoğdu: Ünye'ye mahcubuz

TAKİP ET

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ünye Kültür Merkezi projesinin 170 milyonluk bir proje olduğunu, Bakanlığın ise 2023’te tüm kültür merkezlerine 200 milyon lira bütçe ayırdığını belirtti.
Bu şekilde işin içinden çıkılamayacağına işaret eden Metin Gündoğdu, buranın özel bir yolla yapılması için gayret göstereceklerini söyledi.
Ünye Kültür Merkezi’nde yaşananlardan dolayı mahcup olduklarını belirten Gündoğdu; “Bende üzülüyorum. Onun o şekilde orada kalması iyi bir şey değil.” ifadelerinde bulundu.
AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Ünye Gençlik Merkezini ziyaret ederek burada gençlerle bir araya geldi. 
Gençlerin sorularını, Ünye ile ilgili taleplerini dinleyen Gündoğdu, gençlere kendi çocukluk, gençlik yıllarını hayatını anlatarak tavsiyelerde bulundu. 
Gündoğdu’nun gençlerle buluşmasında gençler, Ünye Kültür Merkezi’nin ne zaman tamamlanacağını sorarak bir an önce bitirilmesini özlemle beklediklerini dile getirdi. 
 
Proje 170 milyon, ayrılan para 17 milyon…
Ünye Kültür Merkezi konusunda Ünye’ye mahcup olduklarını vurgulayan Gündoğdu, Ünye Kültür Merkezi için bu yıl 17 milyon bütçe ayrıldığını ve ihalenin 5 Ocak tarihinde gerçekleşeceğini belirtti. 
Ancak 17 milyon ile bu işin bitmeyeceğini ifade eden Gündoğdu, Ünye Kültür Merkezi projesinin 170 milyonluk bir proje olduğunu, Bakanlığın ise 2023 bütçesi için tüm kültür merkezlerine 200 milyon lira bütçe ayırdığını, Ünye Kültür Merkezi’nin ise özel bir yolla yapılması için gayret göstereceğini söyledi.
Metin Gündoğdu Ünye Kültür Merkezi ile ilgili açıklamasında şunları söyledi;
Bende üzülüyorum
“Ünye Kültür Sarayı’nın 5 Ocak’ta ihalesi olacak. O ihaleye giren olursa yapıma başlanacak. İhaleye giren olmazsa tekrar ihaleye çıkılacak ve hızlı bir şekilde bitirtmeye çalışacağız. Gayret göstereceğiz. Geçtiğimiz günlerde Bakan Yardımcısının yanına gittim. Onunla da Ünye Kültür Sarayı’nı konuştum. Yanımda il Müdürümüz de vardı. Bende üzülüyorum. Onun o şekilde orada kalması iyi bir şey değil. Kültür Bakan Yardımcımıza da söyledim. Burayı bir an önce bitirmemiz lazım dedim.
 
Ünye’ye mahcubuz
Bu yıl 17 milyon lira para göndermişler. 17 Milyon lira ile bitmez dedim. Yaklaşık 170 milyona bitecek bir iş. Basit bir yatırım değil. Maliyetler çok yükseldi. Bakan bey de, özel bir şekilde Cumhurbaşkanımıza bunu anlatırsanız, buraya özel bir bütçe vermesi lazım, dedi. Çünkü tüm Türkiye’deki Kültür Merkezlerine Kültür Bakanlığı’nın ayırdığı bütçe 200 milyon lira. Ben farklı bir sistem söyledim. Olabilir dediler. Ona göre bakıp gayret göstereceğiz. Mahcubuz yani burada.” 
Ünye KENT Haber