Milletvekili Taşçı; Bundan sonra konuşacağım

TAKİP ET

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu’daki seçilmişlerin küçük düşünmeleri sonucu iş görüp hizmet yapmakta sıkıntılar yaşandığını belirterek; “Bu yüzden ilimiz kan kaybediyor” dedi.
Ergün Taşçı, Ordu siyasetinde rol kapma yarışının hakim olduğuna dikkat çekti, şöyle dedi; “Kim rol kapma anlayışıyla hareket ediyor, rol kapmaya çalışıyorsa Ordu’ya kötülük ediyor.”

Taşçı; “Soruyorum; Ünye’de sivil toplum kuruluşları ile biz ne zaman, hangi konuyu tartıştık? Biz Altınordu’da Büyükşehirle beraber, Valiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla kaç sefer bir araya geldik? Gelmedik. Ama kapalı kapılar arkası hiç boş kalmadı” diyerek yaşadıkları yanlışlığa dikkat çekti.

5 yıldır parlamentoda olduğunu ifade eden Taşçı, “Bu süreçte çok konuşan vekil olmadım. Ama bundan sonra konuşacağım. Ordu bugün, burada mı olmalıydı? Asla burada olmamalıydı. İşte bu yüzden konuşacağım” dedi.

Milletvekili Ergün Taşçı Ünye’den yayın yapan Oney Flaş FM radyosunda Haftanın Yorumu programında, Ordu siyasetinde rol kapma yarışı sona ermeden hizmetlerin, yatırımların hayata geçmesinin zor olacağını ifade etti.

Programda; Gazeteci Musa Özgür Kıroğlu, Ali Öztürk ve Hakan Korkmaz’ın sorularını cevaplandıran Ergün Taşçı şöyle konuştu;

“Siyasete çok meraklı ve seven biri olarak heyecanla Ordu’da siyasete adım attım ve iki dönemdir milletvekiliyim. 5 yıldır da parlamentodayım. Bu süreçte ben çok konuşan vekil olmadım. Ama bundan sonra daha fazla konuşacağım, beni daha fazla duyacaksınız. Ordu bugün burada mı olmalıydı? Asla burada olmamalıydı. İşte bu yüzden konuşacağım.

Ordu siyasetinde rol kapma anlayışı hakim olmuş

Ordu siyasetine rol kapma alışkanlığı hakim olmuş. Görev tanımı, iş tanımı belliyken, bunlarla ilgili herkesin sorumluğu ve alanı belliyken burada roller karışmış ya da karıştırılmış. Rol kapma fazlasıyla var.

Yan yana gelemiyoruz

Bu durum yan yana gelmeyi, istişare etmeyi ortadan kaldırıyor. İstişare etmeden işleri doğru götürmek ne kadar mümkün? Öncelikle bunları konuşmadan Ordu’nun sorununu, Ünye’nin sorununu konuşmak mümkün değil. Rol kapma yerine herkes görevini yaptığı takdirde bu işlerin hepsi rayına girer.

Herkes sorumlu

Kim ya da kimler rol kapıyor? Burada önemli olan ad ya da adlar değil. Ama ortada böyle bir sorun var ve bu sorun iş yapmaya, hizmet etmeye olumsuz etki ediyor. Ayrıca ortada böyle bir sorun varsa bu sorunla ilgili herkesin sorumluluğu vardır. Herkes bunu bir düşünsün.

Kimse tek başına bir şey değildir

Bizlerin hangi cesaretle Ordu’nun vekaletini alıp da bu yükün altında tek başına kalkma imkanı olabilir? Olamaz. Bunun yolu rol kapmaktan değil istişareden geçer. Kimse tek başına bir şey değildir. Tek başına Ergün Taşçı hangi çevre yolunu, Şener Yediyıldız hangi hastaneyi veya Metin Gündoğdu hangi konuda yatırım yapabilir, Hilmi Bey ne yapabilir?

‘Küçük olsun benim olsun’ deniliyor

Ordu’da seçilmiş arkadaşlarımız, yerel yönetimlerde iş başında olan arkadaşlarımız ‘Küçük olsun, benim olsun. Benim mahallem benim bölgem’ anlayışından hareket ediyorlarsa bunu sorgulamamız lazım. Bugün siyaset tutma tarzımızı, hele hele bir hükümetin siyasetinde uzun yıllar Enerji Bakanlığı yapmış bir büyüğümüzün Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı bu dönemde mutlaka sorgulamamız lazım.

Bazıları gülünç oluyor!

Soruyorum; Ünye’de sivil toplum kuruluşları ile biz ne zaman hangi ev sahipliğinde hangi konuyu tartıştık? Biz Altınordu’da Büyükşehirle beraber, Valiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, iş dünyasıyla hangi konuda neyin yapılması, yapılmaması gerektiği konusunda ne kadar aynı masada bir araya geldik? Gelmedik. Ama kapalı kapılar arkasında boş durulmadı. Birilerinin kapalı kapılar ardına saklanıp, ‘Ben yaptım oldu’ diyerek harika işler yaptığından bahsetmesi gülünç bir şeydir. 

Ünye KENT Haber