MOTOSİKLETLE FARKINDALIK YARATTILAR

TAKİP ET

Medical Park Ordu Hastanesi ve Ordu Motosiklet ve Motor Sporcuları Kulübü işbirliği ile düzenlenen etkinlikte onlarca motorcu bir araya gelerek organ bağışına karşı duyarlılığı arttırmak için şehir turu attı.

Medical Park Ordu Hastanesi önünden başlayan etkinliğe katılan Ordu Motosiklet ve Motor Sporcuları Kulübü üyeleri ellerinde “ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR” sloganlarının yer aldığı pankartlarla şehir turunu gerçekleştirdiler.

Şehir turu öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Medical Park Ordu Hastanesi Doku ve Organ Bağışı Koordinatörü Mithat Yağlı; Ülkemizde organ bağışı konusunda vatandaşlarımız yeterince bilinçli değil, halkımızı bilinçlendirmek adına bugün olduğu gibi bu tür etkinliklerin daha da çoğalması gerekiyor. Toplumda organ nakli ile ilgili farkındalığı arttırmak insanların empati kurmasını sağlamak için bu tip organizasyonlar büyük önem taşımaktadır. Böyle bir organizasyonda yer aldığımız için bağlı bulunduğum Medical Park Ordu Hastanesi adına büyük mutluluk duymaktayım. Kurum olarak her zaman sosyal sorumluluk projelerinde yer almaya özen gösteriyoruz. Böyle bir etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Etkinlik esnasında konuşan Ordu Motosiklet ve Motor Sporları Kulübü Kurucu Başkanı Mehmet Ataç ise; Bu tarz sosyal sorumluluk projelerinde kulüp olarak yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek; “Medical Park Ordu Hastanesi ile ortaklaşa olarak organ bağışının önemine değinip farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinliği düzenledik. Organ bağışına herkesin ilgiyle yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda etkinliğimize katılan tüm kulüp üyelerimize duyarlılıklarından ve göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.  Ayrıca Medical Park Ordu Hastanesi Doku ve Organ Bağışı Koordinatörü Dr. Mithat Yağlı’ ya ve hastane yöneticilerine vermiş oldukları destekten dolayı saygılarımı sunuyorum." dedi.

Ordu Vali Yardımcısı Sn. Niyazi Erten ise konuşmasında organ bağışının önemine dikkat çekerek, ülkemizde yaklaşık 30 bin kişinin organ beklediğini, her bireyin bunu göz önünde bulundurarak organ bağışında bulunması gerektiğini söyledi.