Müge Anlı ve Esra Erol Ordu'nun imajını bozuyor!

TAKİP ET

Ordu’nun son yıllarda yapılan bazı programların etkisiyle büyük bir imaj kaybı yaşadığı ortaya çıktı. Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun ise, Müge Anlı İle Tatlı Sert, Esra Erol’da gibi programların ‘çürütücü’ etki yaptığını belirterek kurumları göreve çağırdı.   

‘SAPIK’ GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Bir süre önce Kanal D'de yayınlanan Yargı isimli dizide Sapık bir karakterin Ordulu olarak gösterilmesi tepki çekmişti. Ancak olaya biraz daha geniş açıdan bakılınca Ordu’nun Türkiye’deki imaj ve algısının son yıllarda hızla olumsuz olarak değiştiği ortaya çıktı. Başta Müge Anlı, Esra Erol gibi kadın programlarının Türkiye’de Ordu algısına büyük zarar verdiği görüldü.  

MÜGE ANLI’NIN ORDU YAYINLARI

Mehmet Ali Çayıroğlu’nun cinayetlerini uzun süre ekrana getiren Müge Anlı, bunun dışında pek çok Orduluyu ekrana taşıdığı gibi Kocaeli’nde cinayetlerle gündeme elen Ordulu Palu Ailesi, kendisinden 15 yaş küçük Akkuşlu Cüneyt’e evini ve arabasını kaptıran Safiye Çallı’yı da uzun süre ekrana getirmişti.

ESRA EROL’UN ORDU YAYINLARI

 Esra Erol ise yine Ordu’dan pek çok yayın yapmış, kendisinden büyük kişiye kuma olarak kaçan Korganlı Nilüfer ile Fatsa’da Yufkacı Muammer’e kaçan iki eltiyi uzun süre ekrana taşımıştı. Bu gibi yayınların etkisiyle Ordu’nun artık Türkiye’de ensest dahil her türlü sapıklığın ve dalaverenin döndüğü bir yer olarak bilindiği ortaya çıktı.  

RTÜK NEDEN HİÇ BİR ŞEY YAPMIYOR?

Toplum yapısını bozan bu tür yayınları kınadığını belirten Ordu Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Ali Coşkun ise, “Bu tür programlar bilgilendirici, bilinçlendirici değil bunlar tam aksine belki biraz da reyting şehvetiyle çürütücü yayınlar yapıyor. O yayınlarla Türk aile yapısı ve düzeni yıkılıyor. Bu programlar Türkiye’ye atılan atom bombalarıdır. Ben öyle tanımlıyorum. Bu programların yayınlanabiliyor olması karşısında RTÜK mutlaka harekete geçmelidir. Göz göre göre bu çürümeye seyirci kalmamalıdır. Yoksa bedeli yarın öbür gün daha ağır olur.” dedi.

 ŞEHİRLERİN ÖZLÜK HAKKI KORUNMALI

Türkiye’nin 85 milyonluk bir ülke olduğunu aktaran Coşkun, “Elbette ki bu kadar büyük bin nüfus içinde bir takım olumsuz olaylar olabilir ve vardır. Ancak üstüne basa basa il adı verilerek, ilçe adı verilerek bu tür yayınlar yapılamaz. Bir şehrin kötü tanınmasına vesile olunamaz. Nasıl ki insanların izni olmadan bazı haberleri yapamıyorsunuz çünkü özlük haklarına saygı duymanız gerekiyor. Bunun gibi şehirlerin kimliğine de yıkıcı etki yapan bu tür yayınlar hiçbir denetim, yaptırım, kural olmadan yayınlanamaz ve yayınlanmamalı. Şehirlerin de özlük hakları koruma altına alınmalı.” diye konuştu.  

KURUMLAR ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI

“Öte yandan bu tür olayların ele alınacağı yer Müge Anlı, Esra Erol ve benzeri programlar değildir.” diyen Coşkun, “Üstelik bu programlar topluma doğru mesaj da vermiyorlar.  Dahası çok yanlış mesaj veriyorlar. Devletin her türlü olaya müdahale edecek gücü de vardır, engelleyecek gücü de vardır. Aile Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı dahil olmak üzere kimin üzerine görev düşüyorsa o göreve yerine getirmelidir. Ordu’da da belediyeler dahil ilgili birimler konula ilgilenmelidir. Özellikle RTÜK üzerine düşeni yapmalıdır.” şeklinde konuştu.

Kaynak/Ordu Olay Gazetesi