Muhtar açıkladı: 300 kişi karantinada 6 kişi hastanede

TAKİP ET


Perşembe’nin Hacılar Mahallesinde korona virüsü sebebiyle 300 kişinin 14 günlük karantina altında olduğu, 6 kişinin ise hastanelerde tedavi gördüğü öğrenildi.         
Ordu Valiliği kararıyla karantinaya alındıklarını belirten Hacılar Mahallesi Muhtarı Mustafa Şahin, “Şu anda Hacılar Mahallesinin tamamı karantinada bulunuyor. Bende şu anda mahallemdeyim ve karantina altındayım. Bende şu an için sonuç negatif. Biz 165 haneyiz. Şu anda yaklaşık olarak 300 kişi karantinada bulunuyor. Şu ana kadar 100’dan fazla kişiye test yapıldı. Toplam 6 kişide korona virüsü testi pozitif çıktı. Onlar şu anda hastanede bulunuyor. Tedavi ediliyorlar. Şu anda 4 hastamız Fatsa’da 2’si de Ordu’da hastanelerde tedavi görüyor. Hastalarımızın genel olarak durumlarının iyi olduğunu öğrendik. Yoğun bakımda kimsemiz yok. Hastalarımızın genel olarak yaşları 70’in üzerinde. Daha önceden de 4 kişimiz bu virüsten taburcu olmuştu.” dedi.   
 
KAYNAK KONUSUNDA NET BİLGİ YOK
 
Virüsün kaynağıyla ilgili kesin bir bilgi bulunmadığını ifade eden Şahin, “Yaklaşık 20 gün önce cenazemiz olmuştu. İstanbul’dan gelenler olmuştu. Buradan olabileceği yönünde bir şüphe var ancak kesin değil. O yüzden kimseyi haksız yere zan altında tutmamak lazım. Bu kişi Karaoluk Mahallesine de uğramış. Burada çalışma yapılıyor. Bunun dışında bizde yurt dışı hikayesi olan kimse yok. Bunun dışında ihtiyaçlarımızın Perşembe Belediyesi kanalıyla karşılanacağı söylendi. Şu an için bir sıkıntımız yok. Biz olmamasını da diliyoruz. Ateşi yükselen falan olursa da hemen jandarma kanalıyla sağlık ekipleri müdahale ediyor. Bu görünmez bir bela. Allah cümlemizin yardımcısı olsun.” diye konuştu./Ordu Olay Gazetesi