MUHTARLARLA İSTİŞARE EDİLDİ

TAKİP ET

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 92 Mahalle muhtarı ile istişare toplantısında bir araya geldi.

TESK Otelde gerçekleştirilen toplantıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli, AK Parti Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Hekim, CHP Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal, YEDAŞ İl Müdürü Ümit Yaşar Kışla, AKSA Doğal Gaz İl Müdürü Tufan Duman, Telekom İl Müdürü Hacı Öztürk, OSKİ Altınordu Şube Müdürü İrfan Gün, Altınordu Belediyesi Meclis Üyeleri, Altınordu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Aydınhan ve yönetimi, birim müdürleri, muhtarlar ve basın mensupları katıldı.

Toplantı Altınordu Belediyesi'nin yapmış olduğu hizmetlerin yer aldığı VTR'nin izletilmesi ile başlarken Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın konuşması ile devam etti. Başkan Tekintaş,  konuşmasında, "Altınordulu hemşerilerimize seçim öncesinde ne söz vermişsek tek tek yerine getirmeye devam ediyoruz." dedi.

"30 Mart 2014 tarihin de milletimiz sandık başına gitti. Sizleri ve bizleri hizmet noktasında sorumlu kıldı" diyen Başkan Tekintaş, "Altınordu Belediyesi olarak 2. hizmet yılımızı tamamlıyoruz.  2016 yılında neler yapacağımızı tespit etmek ve birbirimizden aldığımız karşılıklı görüşleri bilgiye dönüştürmek adına bu istişare toplantısındayız" diye konuştu.

Muhtarlıklar Şube Müdürlüğünün yeni hizmet binasında daha aktif hale geleceğinin müjdesini veren Başkan Tekintaş,   "Muhtar arkadaşlarımız için yeni binamızın hayata geçmesinden sonra Muhtarlıklar Şube Müdürlüğü’nü daha aktif hale getireceğiz.  Buradaki hedefimiz, muhtar arkadaşlarımızın herhangi bir birime gidip saatlerce zaman geçirmesini önlemektir. Tüm dertlerini anlatacak fiili bir muhatap oluşturmak istiyoruz. Bu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın projesidir. Gerçekten muhtarlarımızla ilgili son dönemde farklı ve özel gelişmeler yaşandı" ifadelerini kullandı.

Altınordu Belediye Meclisi'ni AK Parti, CHP ve MHP'nin meclis üyelerinden oluştuğunun altını çizen Başkan Tekintaş, mecliste istisnai durumlar hariç gündem maddelerinin kararlarının oy birliği ile verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtirken, " Siyaset elbette olacak, demokratik yarış olacak. Hepimiz sandık başına gideceğiz farklı görüşler olacak farklı kanaatler olacak ama sonuçta ortaya çıkan tablo bizimde armonik yapımız olacak. Bir bütünlük içerisinde her seçim sonrası kol kola girip çalışmaya devam edeceğiz. Meclisimiz 3 siyasi partiden oluşuyor. İstisnai durumlar hariç çoğu kararımız oy birliğiyle verilmiştir. Bu bizi son derece mutlu ediyor.  Çünkü millet adına karar veriyoruz. O arkadaşlarımız da millet adına seçilip geldi. Doğru yaptığımız işlerde elbette beraber olacağız eksiğimiz varsa elbette tamamlayıp düzelteceğiz. Hata yapabiliriz, İnsanız" şeklinde konuştu.

Altınordu İlçesi'nin nüfusunun 2 yılda 16 bin 500 arttığını kaydeden Başkan Engin Tekintaş, " Altınordu yeni kurulan bir ilçe. Her dört kişiden biri ilçemizde yaşıyor. Nüfus alan bir ilçe durumundayız. İki yılda 16 bin 500 nüfus artışı olmuş durumda. Bu nüfusun temel ihtiyaçlarının yanında sosyal ihtiyaçları da var. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz ile işbirliği halinde bu ihtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz." dedi.

Köy statüsünden mahalleye dönüşen yerleşim alanında 82 km beton yol yapıldığına dikkat çeken Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş: "72 mahalleye 72 km beton yol hedefimiz vardı. Ortalama olarak her mahalle 1 km beton yola sahip olsun diye planlama yaptık. Eksiklerimiz elbette vardır. Şuan 72 mahallede 82 km yol yaptık ve hedefimiz 85 km ye tamamlamak. Vatandaşımızın ayağı çamura basmasın diye çalışıyoruz. Ancak mahalle muhtarlarımız şunu bilmeliler ki 2016 yılında beton yol dökümü yapmayacağız. Söz verdiysek yaparız ancak bu yıl için bunun sözünü vermiyoruz" şeklinde konuştu.  

AK Parti Altınordu İlçe Başkanı İbrahim Hekim, toplantıda yaptığı konuşmada, "Altınordu Belediye Başkanımız Engin Tekintaş ve ekibi siyasi parti gözetmeksizin, hiç bir kimseyi ayırmadan en ücra köşedeki vatandaşımıza hizmet ulaştırma gayretindedir. Bizler belediyemizin çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Belediye Meclisi grup toplantımızda da zaman zaman yapılan hizmetler noktasında istişarede bulunuyoruz. Belediye Başkanımız Engin Tekintaş başta olmak üzere tüm ekibe çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

CHP Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal, halka yapılan hizmeti Hakk'a yapılan hizmet olarak gördüklerini belirtirken, "Cumhuriyet Halk Partisi yapılan hizmetleri alkışlayan asla inkar etmeyen bir zihniyete sahiptir.  Halka yapılan hizmeti Hakk'a yapılan hizmet olarak görüyoruz. Engin Başkanıma yaptığı çalışmalar için teşekkür ediyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyorum." şeklinde konuştu

Konuşmaların ardından Başkan Engin Tekintaş, muhtarlara belediye hizmetleri hakkında bilgi verip muhtarların taleplerini dinledi.