Naile Teyze turşu ile hayata tutundu

TAKİP ET

Ordu’nun Altınordu ilçesinde 20’yi aşkın çeşidiyle birbirinden farklı turşu çeşidini sofralara taşıyor. 
Kızını kaybeden ve kızını kaybetmenin üzüntüsüyle acısını unutmak ve kafasını başka şeylerle meşgul etmek amacıyla 20 yıl önce turşu yapıp satmaya başlayan ve artık bunu mesleği haline getiren 75 yaşında ki Naile Yurdakul, birbirinden farklı çeşitteki turşuları memleketinden, gurbetine birçok vatandaşın sofrasına ulaştırıyor. 
Kızını kaybettikten sonra acısını unutmak için girdiği işi mesleği haline dönüştüren Naile Yurdakul, Pazar günü hariç haftanın her günü işinin başında olduğunu söyledi. 
“20 yıldan fazla bu işi yapıyorum” diyen Yurdakul, “Kızım vefat etti. Kızım vefat ettikten sonra kafamı dağıtmak acımı unutmak için bu işi yapmaya karar verdim. O gün bugündür aradan 20 yıl geçti. 75 yaşındayım, iş yapacak durumda değilim ama yaptığım işi seviyorum. Pazar günü hariç her gün işimin başındayım. Alıştım buraya ve maddi kazanç olarak görmüyorum. Burada arkadaşlarımla, müşterilerimle sohbet etmek benim moral motivasyonumu yerine getirdiği için bu işi tamamen zevk için yapıyorum” ifadelerine yer verdi.
20’yi aşkın turşu çeşidinin olduğunu söyleyen Yurdakul, “Hepsini kendim yapıyorum. Talep güzel. Beni tanıyan biliyor gelip alıyor gidiyor. Ben olmasam bile alıp gidiyorlar, ücretini de daha sonra getiriyorlar” diye konuştu. 
GURBETÇİLERDEN YOĞUN İLGİ!
“Hemen hemen her çeşit turşu çeşidi var” diyen Yurdakul, “100’ü aşkın kurulu turşum var. Hepsi de bu yılın mahsulünden olan turşular. Özellikle gurbetçilerimiz rağbet gösteriyor.”
Yurdakul, “Küçük boy şişede olan turşuları 10, büyük boy şişeleri 20, 5 kilolukları da 100-150 TL gibi bir ücrete satıyorum” dedi. Ordu Hürses