OEPRASYON İÇİN 4 AY SÜRESİNCE TEKNİK TAKİP YAPILMIŞ

TAKİP ET

 

Ünye’de geçen hafta yapılan fuhuş operasyonu için 4 ay süreyle takip yapılıp delil toplandığı ortaya çıktı. 11 Ev ve iki otelde fuhuş yapıldığı belirlendi.

Operasyondan sonra kamuoyunda bilgi kirliliği yaşanması üzerine Ünye Cumhuriyet Başsavcılığı bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle;

Ünye ilçesinde fuhuş, fuhuşa aracılık, fuhuşa kadın tedariki ve fuhuşa yer temin etme suçlarının işlendiği yönünde duyumlar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca 3092015 tarihinde re’sen ve gizli bir şekilde soruşturma başlatılmış, titiz bir çalışmanın sonunda Ünye genelinde 11 adet evin randevu evi olarak kullanıldığı, iki adet otelde fuhuş için yer temin edildiği, 11’i Türk 21’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 32 fuhuş mağdurunun fuhuşa sevk edildiği hususunda delil elde edilmesi üzerine söz konusu kadınları fuhuşa sevk ettiği aracılık ettiği yer temin ettiği hususunda delil elde edilen 11’i yabancı uyruklu 29’u Türk olmak üzere toplam 40 şüpheli soruşturma kapsamına alınmış, tüm delillerin toplanmasıyla 0922016 tarihinde Ünye genelinde eş zamanlı operasyon yapılması hususunda kolluk birimlerine talimat verilmiştir.

1622016 tarihi itibariyle şüphelilerden 8’i tutuklu, 19’u adli kontrol altında, 2′ yakalamalı duruma olup soruşturma halen devam etmektedir.

Yerel ve ulusal basında gerek rakamlar, gerek operasyonun süreci ve kapsamı hususunda dosya içeriğine uygun düşmeyen haberlerin yer aldığı görülmekle,

Cumhuriyet Başsavcılığımızca kamuoyunu bilgilendirmek adına yapılan bu bildirimin dışındaki bilgi, haber ve spekülasyonlara itibar edilmemesi gerekmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.