Öğrenciler Doğadan Geleni Doğaya Gönder Projesinde Buluştu

TAKİP ET

15 okul öğrencileri ‘Doğadan geleni doğaya gönder” projesinde buluştu. Proje kapsamında yenilen meyvelerin çekirdekleri biriktirilerek yeniden doğa ile buluşturuluyor.
“Doğadan Geleni Doğaya Gönder” eTwinning projesi Ordu’dan Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile birlikte Türkiye’den 10, Makedonya’dan 3, Yunanistan’dan ve İspanya’dan 1’er olmak üzere 15 okul tarafın ortaklaşa yürütülüyor.
Ordu Zuver Kaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Sinem Eroğlu proje hakkında şu bilgileri verdi;
Proje, çöp olarak görülen yediğimiz meyvelerin çekirdeklerini okullarda biriktirip doğanın canlanması ve devamlılığını sağlamak adına tekrar doğayla buluşturmayı hedefliyor. Ülkemizde son zamanlarda ortaya çıkan yangınlar bu proje için ilham kaynağı olmuştur. Öğrencilerde doğa faaliyetlerini artırmak, toprağa dönüş hareketini başlatmak ve diğer canlıların da yaşam alanlarını korumak adına Web 2 araçlarıyla iş birlikçi ve ortak ürünler oluşturuldu. Proje; Türkiye’den 10, Kuzey Makedonya’dan 3 , Yunanistan’dan 1 ve İspanya’dan 1 olmak üzere toplam 15 ortak okulla yürütüldü. Öğrenci yaş aralığı 14-18’dir. Toplam 131 öğrenci ile çalışmalar gerçekleştirildi ve proje sonunda meyve çekirdekleri doğa ile buluşturuldu.  Projenin ortak ürünleri hikâye yazma, meyvelerle Kahoot etkinliği, meyve ağaçlarının tanıtımı, sanal sözlük, kayısı çekirdeğinin serüvenidir.