Ohtamış'a verilen sözler tutulmuyor

TAKİP ET

Ulubey Ohtamış Mahallesine verilen sözler geçiştirilmekten öteye gitmiyor. Vatandaştan İmza getirin, muvafakat getirin hemen yolunuzu vs hemen yapalım diyen yerel başkanlar şimdi ise şu ay bu ay başlarız diyerek köy halkını hep geçiştirmeye ve kandırmaya başladıklarını ifade eden Ulubey Ohtamış Mahallesi Dernek Sekreteri Ali Duran Şeker sözlerine şöyle devam etti; 
“Artık dileklerimizi dilek ağaçlarına değil, haklarımızı demokratik taleplerimizi siyasilerin önünde eğilerek değil siyasetsiz ve dik duruşumuzla siyasetin beynine kazıyarak hakkımız olan hizmetleri halkımıza getirmeleri için dernek ve Mahalle muhtarımızla isteklerimizi gerekli yerlere yazılı olarak bildirdik ve bunun takibini yapmaya devam ediyoruz. 
Yol güzergahlarının değişimi, genişlemesi ve benzeri hizmetleri alarak medeniyeti elde etmenin mücadelesi içindeyiz. Yolların genişlemesi için her seferinde yerel merciler imza gerekli imza gerekli diye direttiler. imzayı topladık ama yol yapımı da tadilatı da  hep bitmek bilmeyen ileriki aylara ertelenmeye başladı.
YANIMIZDA OLANIN YANINDA OLACAĞIZ
Şunu yüksek sesle haykırmak istiyorum bizler hiç bir siyasinin yan bahçeleri değiliz bizler hizmet edenin yanındayız. Kim bize bir adım gelirse birlik olarak bizlerde on adım onların yanında olacaz. 
Vatandaş olarak bizler yolun Büyükşehir veya İlçe Belediyesinin kimin yaptığına değil yolun yapıldığına bakarız. Mahallemizde ilimiz turizmi için önemli olan Ohtamış şelalesine bir tesis yapıldı. Yapılan bu tesis sayesinde Ohtamış şelalesine turlar gelmeye başladı. Yollarımız içler acısı gelen tur şirketleri yol konusunda şikayetlerde bulunup geri döndüler. 
TURİZM DİYORUZ AMA SOMUT BİRŞEY YOK
Bu yıl Ohtamış Şelalesine gelen Arap ve İngiliz turizlere 100 TL gibi fiyatlara vatandaşımız yol kenarında harmandan fındık sattı. Bizler yolların yapılması ile bölgemizde gelişme olacağına inanıyoruz. Bu konuda Yerel yönetimlerin yanımızda olmasını ve bölgemiz halkının ihtiyacı olan yolların yapılması ile bölgemizde değişim ve gelişme olacağına inanıyoruz ve hizmete talip olup görev alanlardan gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz.
Toplum için toplumsal doğru da birdir ihtiyaç da birdir ölmez ileriye yürür.  Bizler şu bilinci iyi biliyoruz yok olan güvendir, güven olduğu zaman ikilik, kin, nefret ve kibir ortadan kalkar kardeşlik başlar. Güven olmayan bir düşünce,  kişinin dış dünya ile ilişkilerinde ortaya çıkan birçok olumsuzluklarla da birleşince ortaya, egoist, mutsuz, kuşkucu, umutsuz bir insan modeli ortaya çıkar.
Bizler dernek çatısı altında birleştiğimiz günden bu güne geçmişteki ayrıştırmadan kurtulan halkımız; insanlığa değer vermeyen kendi çıkarlarını toplumun üstünde görenlerin hırsları, hazları nedeniyle mağdur edildiğini çok iyi biliyoruz. O bilinçle devletin dili yazı diyoruz ve müracaatlarımızı yazılı olarak talep ediyoruz.
Bu günkü ihtiyaçlarımızın zirve yapmasında tüm siyasetçilerin olduğu gibi halkımızın da suçu büyüktür. Hemen herkes istek ve beklentilerinin ne kadarının yerine getirildiğini siyasi alandaki yapmış olduğu hataya bağlamalıdır. 
Bir anlık göz boyamalara kanıp, gerçekleri düşünce fırınında değerlendirmeden alınmak istenen haklar son derece yanlış ve kısır bir düşünce olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bizler bu günümüzü düşündüğümüz takdirde daha çoook uzun havalar dinleriz.
Geçmişini unutanın geleceği asla olmaz mantığıyla hareket ederek birbirimize saygılı ve kardeşlik içinde yaşamak için önce Milletin Efendisi köylülerimize sahip çıkalım.”