Ordu 19 Eylül Stadı'nın tahliye ve devrini mahkeme durdurdu

TAKİP ET

Ordu 19 Eylül Stadının yıkımı ve tahliyesi için kiracılar tarafında açılan davalarda verilen durdurma kararından sonra bir karar da Ordu İdare Mahkemesinden geldi. Ordu 19 Eylül Stadının üzerinde bulunduğu Selimiye Mahallesi 326 ada, 36 parsel sayılı taşınmazın tahliyesi ve Milli Emlak Müdürlüğüne devrine ilişkin işleme karşı Gönül Ailesi tarafında açılan davada Ordu İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı verildi. Bu karar ile stadın tahliyesi ve Milli Emlak Müdürlüğüne devri Mahkemece durdurulmuş oldu.

Stad yeri ile ilgili olarak devam eden üç, Çarşamba Pazarı için devam eden bir davaları olduğunu ifade eden Gönül Ailesi, davalar sona ermeden ve mülkiyet sorunu çözülmeden yapılacak olan her tasarrufa karşı çıkacaklarını, 1945 yılından beri devam eden hukuk mücadelesine devam edeceklerini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dahil her türlü hukuki yolu sonuna kadar kullanacaklarını ifade ederek hak aramaktan vazgeçmeyeceklerini beyan ettiler.
Ordu  19 Eylül Stadı'nın yerine Millet Bahçesi Projesi yapılması düşünülüyor. Mahkeme süğreci bitmeden bu projeye başlanması beklenmiyor.