Ordu 20 gündür Tunahan ve Melis'i arıyor

TAKİP ET

Ordu’da 20 gündür kayıp olan Melis ve Tunahan’ın ailesi, korku ve endişe içerisinde çocuklarından haber bekliyorlar.

Ordu’nun Altın ordu ilçesinde yaşayan 19 yaşında iki genç Tunahan İncel ve Melis Aksu, 24 Aralık 2022 tarihinde, ailelerine bıraktıkları birer nottan sonra birlikte ortadan kayboldular. Melis Aksu’nun yüzde 52 oranında engelli olduğu öğrenildi.

Ailelerinin 20 gündür haber almak için umutla beklediği iki gençten henüz iz yok. Polis ve savcılığa kayıp başvurusunda bulunduklarını, ancak bu zamana kadar bir ize rastlanmadığını söyleyen Tunahan Genç’in babası Turan Genç, çocukların en son görüldüğü söylenen yer olan Kırıkkale’ye gittiğini ancak bir iz bulamadığını söyledi.

Çocuklarımızın başına kötü bir şey gelmesinden korktuklarını söyleyen baba Turan Genç, “Birbirlerini sevdiklerini ve bu nedenle kaçtıklarını düşünüyoruz. Sevmeseler kaçmazlardı ama bize birbirlerini sevdikleriyle ilgili hiç böyle bir şey demediler. Ben oğlumla arkadaş gibiydim. Biz neden sevgilerine karşı çıkalım ki? Hangi nedenle kaçtılar anlamadım. Benim oğlumun arkadaşı biliyormuş ama bize dememiş. 24 Aralık Cumartesi akşamı çocuklar kaçtı. Ben arkadaşını sıkıştırdım, ‘başlarına bir şey gelirse hesabını senden sorarım’ dedim. Ertesi gün beni aradı. ‘Abi bunlar Kırıkkale’ye gitti. Ev tuttu. Ondan sonra bende haber alamıyorum’ dedi. Bende buna dayanarak söylüyorum.”

 

Bir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

 

“KENDİ İSTEĞİMLE KAÇIYORUM” YAZMIŞ

 

Melis Aksu’nun Babası Enver Aksu’da kızının kendisine not yazarak gittiğini söyleyerek, “kızımın tek gözü protez. Kekemeliği de var. 20 gün oluyor. Polise, savcılığa gittik ama ne bir haber var, nede bir iz var. Beni geçtim, annesini, ablalarını, kuzenlerini dahi aramamış. Hat ablasının üzerineydi. Dökümünde en son numarayı aradık. Bir otobüs firması çıktı. Oradaki kişi, çocukların Kırıkkale’de bir kavşakta otobüsten indiğini söyledi. Kızım bana yazdığı notta, ‘Baba ben seni çok seviyorum. Kendi isteğimle gidiyorum’ yazmış. Çocukların konuştuklarını, birbirlerini sevdiklerini kimseye söylemediler. Söyleseler biz neden karşı çıkalım ki? Ama birlikte kaçtıkları ortada. 24 Aralık’tan beri ikisinden de haber alamıyoruz. Tunahan’ın babası Kırıkkale’ye gitti. Sordu, araştırdı ama bir iz bulamadı.

“20 GÜNDÜR PERİŞAN OLDUK”

Çocuklara seslenen her iki acılı baba da, “Bizim tek istediğimiz çocuklarımıza sağ salim kavuşmak istiyoruz. Biz başlarına bir şey gelmesinden korkuyoruz. 20 gündür aileler perişan oldu. Bizim onların sevgisine karşı çıkmamız söz konusu değil.”

EN SON ORDU’DA GÖRÜNDÜKLERİ İDDİA EDİLDİ

Öte yandan Tunahan’ın babası Turan Genç’i arayan bir görgü tanığı, çocukların bir hafta önce kızı bir marketten sigara alırken, oğlanı yan tarafta bir berberde tıraş olurken gördüğünü söyledi. Aileler, çocukların büyük ihtimalle Ordu’da olduklarını düşünüyorlar.(Kaynak Orducu)