Ordu AA Muhabirleri deprem bölgesinde

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerde çok sayıda Anadolu Ajansı (AA) muhabiri görev alıyor. 

Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgelerinde çalışmalarını sürdüren AA ekipleri arasında Ordu Muhabiri Hayati Akçay’da yer aldı. 

Depremin en çok etkilendiği illerden Malatya’da görev alan Akçay, bu süreçte ses getirecek haberlere imza attı. 

Asrın felaketinin boyutunu haberleriyle gözler önüne seren Akçay, toplu mezar alanlarındaki haberleri, enkaz kaldırılması, konteyner kent, ile çadır kentte ses getirecek haberleri kamuoyuna aktarmayı başardı. 

Muhabir Akçay’ın Karabağlı şehit annesinin Malatyalı depremzede şehit annesine gönderdiği duygu yüklü koli ile çevik kuvvet polislerin enkazdan kurtarıp adını “Afitap” adını verdiği köpek haberi basında geniş yer buldu. 

AA muhabirinin, ayrıca “enkazın altında kalmaktan takma diş sayesinde kurtuldular” başlıklı haberini ulusal kanallar ve internet siteleri ilgi gösterdi. 

Akçay bu haberlerin yanı sıra bölgede bulunan bakanların ve üst düzey bürokratların açıklamalarını ve çalışmalarını kamuoyuna aktardı. 

Öte yandan Hayati Akçay’ın bölgede görevinin ardından aynı bürodan Eyüp Elevli, Malatya’ya giderek çalışmalarına başladı