Ordu AK Parti İl Başkanı ile Borsa Başkanı arasında kriz çıktı

TAKİP ET

Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin’in “Ünye il olacak ta milli geliri mi artacak?” sözlerine karşı yaptığı basın açıklamasında, kullanılan ifadelerin bir nevi bölge milletçiliği yansıtan özürlü bir anlayıştan hareketle dile getirilmiş olduğunu söyledi.

Mustafa Uslu yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi,

İl konusunu MHP ve AK Partili bazı vekiller dile getiriyor

“Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Partili bazı milletvekillerinin, “Türkiye’de 25 ilçe TÜİK verilenine göre il yapılabilir” açıklamaları ve Ünye’nin de 25 ilçe listesinde yer almasının ardından; Ünye’de sivil toplum kuruluşları ve Oda/borsa başkanlarının öncülüğünde Ünye’nin il olması için çalışmalar başlatılmıştır.

İktidar partisi yöneticileri il konusuna kayıtsızlar

Ünye ve çevre ilçelerde Ünye, il olabilir heyecanı yaşanırken, özellikle iktidar partisi yerel yöneticileri kampanyaya gerekli destek vermedikleri gibi, il olmak için gereksiz gündem diyerek kampanyayı yürüten oda/borsa başkanları ve sivil toplum kuruluşlarını eleştirmişlerdi.

AK Parti İl Başkanı kendini sadece Altınordu ilçesinin başkanı görüyor

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Ünye’nin il olmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin de, kendi partili yerel yöneticiler gibi destekleyici olmayarak; “Ünye il olursa milli geliri artacak mı?’ ifadesi, Ünye’deki tüm sivil toplum kuruluşlarının tepkisine yol açmıştır. “Sayın Tomakin, yaptığı açıklamalarda kendisini sadece Altınordu ilçesinin başkanı sayan açıklamalarda bulunmuştur.

Güçlü bir kent olmak için il olmak istiyoruz

Biz ise, ilçemizin kendi hür irademizle yönetilmesini istiyoruz. İlçemizi Halit Tomakin örneğinde somut bir şekilde görüldüğü gibi; ‘bağları olan, bağımlılıkları olan ve kendi başına karar vermekten uzak bir anlayıştan kurtarabilmek ve kendi kararlarını kendi insanları ile verebilen, ticaretiyle, tarımıyla, kültür sanatıyla, eğitimiyle güçlü bir kent olabilmek adına Ünye’nin il olmasını talep ediyoruz.

Sn. Tomakin kulaklarını bir yere çevirmiş, oradan gelecek işarete bakıyor

Kendi iradelerini ortaya koyamayanlar, olaylar karşısında bir işaret almadan konuşamayanların anlayamayacağı bir talebimiz var. Sayın Tomakin, uzaktan kumanda edilmeye alışmış bir portre örneği veriyor olmalı ki böyle bir durumdan mutlu olup destek vermesi gerekirken sanki gözleri ve kulaklarını bir yerlere çevirip oradan geleceklere göre şekil alan bir tutum içerisindedir.

Bu çok yanlış ve çaresiz aynı zamanda etik olmayan bir duruştur

İlçemizin ekonomik koşullarını, kamu hizmetlerinin durumunu, coğrafi koşullar ve özellikler gibi temel kriterleri değerlendirip buna göre bir yorum getirmesi gereken Sayın Tomakin, bir nevi bölge milliyetçiliği gibi basit ve özürlü bir anlayışla hareket ederek Ünye’mizin çabalarını küçümsemiştir.

Ünyelilerin gözünde küçülmüştür

Ancak ortada duran gerçek ise bu sözleri ile kendisinin tüm Ünyelilerin gözünde küçüldüğüdür. Ünye gecikmiş bir hakkını talep etmektedir. Bu gecikmiş hakkını almak için de siyaset ve görüş ayrılığı gözetmeden bilimsel objektif çalışmalar yaparak sonuca ulaşmayı hedeflemektedir.

Gelirlerden Ünye’ye ayrılan pay belli, Allah’tan korkun

Ordu İli, Büyükşehir yasasıyla Büyükşehir Belediye statüsü kazandı. Ünye ilçesi de Büyükşehir statüsünde yönetiliyor. Büyükşehir yasası geçeli 8 yıl oldu. Geriye doğru bakıldığında Ünye’ye gelen hizmetler ortada. İkinci büyük ilçe olmamıza rağmen, İller Bankasından gelen gelir kapsamında Ünye’ye ayrılan pay da belli, hizmetler de belli, Allah’tan korkun.”

Ünye il olduğunda çevre ilçeler de rahatlayacak

Oysa ki; Ünye geliştikçe çevre ilçelerin Ünye ‘ye duyduğu aidiyet duygusu da güçlenmektedir. Üniversiteden sağlığa, ekonomiden Ünyespor’a ve sanayi ye kadar bu aidiyet duygusunu geliştiren birçok etkenler vardır. Ayrıca; “Ünye’nin İl olmasıyla birlikte çevre ilçelerimizde rahatlayacaktır. Onlarında hizmet almalarında bazı sorunlar var, çevre ilçelerimizin sorunlarını gidermek için hizmetler ayaklarına gelmiş olacak. Kamu kurum ve kuruluşlar Ünye’de görev yaptıkları için artık kurumlarda da sorunlarını yerinde çözebilecekler.

Hele Ünye bir olsun da o zaman görün milli gelir artıyor mu, artmıyor mu…

İl Başkanı Sayın Tomakin, Ünye il olunca milli gelir artacak mı? şeklinde beyanı vizyonu tartışılır bir açıklamadır. Hele bir Ünye il olsun bakın o zaman nasıl yatırımcılar geliyor,  gelir artıyor bir görün bakalım…

Önce güven lazım, yatırımcı prosedürü sevmez. Ne yazık ki sayın Tomakin yaptığı açıklamayla Ordu ilinin tamamının il başkanı gibi değil de Altınordu ilçe başkanı gibi açıklamalarda bulunmuştur.” .-Üzücü olan da budur.”

Ünye KENT Haber