Ordu bayramda fındıklı burma tatlısını tercih etti

TAKİP ET

Bayramların vazgeçilmesi tatlılardır. Ordu'da bayramda en çok yöresel ürünler içerisinde fındıklı burma tatlısı tüketiliyor.

 

Ordu'nun coğrafi işaretli yöresel ürünü fındıklı burmalı tatlısı bu bayramda da yine en çok tercih edilen tatlılar arasında yer alıyor.


Ordulu ev hanınmları,  fındıklı burma tatlısını kendileri hazırlıyor. Bu bayramda da Ordu'da evlerde ençok tüketilen tatlının hem ekonomik hem de yöresel tat olması nedeniyle fındıklı burma tatlısı olması bekleniliyor.


NASIL HAZIRLANIR?
Ordu Fındıklı Burma Tatlısı; özel amaçlı buğday unu, yoğurt, yumurta, ayçiçek yağı, tereyağı, karbonat, sirke, tuz ve su ile hazırlanan hamurun, buğday nişastası kullanılarak yufka halinde açılması, kıyılmış fındık içi konulduktan sonra oklavaya sarılarak şekil verilmesi, üzerine erimiş tereyağı dökülüp fırında pişirilmesi ve şerbetlenmesi suretiyle Ordu ilinde üretilen tatlıdır. Tatlı soğuduktan sonra ılık şerbet dökülür. Üretiminde, 2-3 mm kalınlığında kıyılmış fındık içi kullanılır. 1 porsiyonunda 4 adet tatlı bulunur.