Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yeni atamalar yapıldı

TAKİP ET

Ordu Büyükşehir Beleidyesi’nde Daire Başkanlıklarında yeni atamalar oldu. Özel kalem Müdürü Mehmet Altun Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığına atandı. Altun Özel Kalem Müdürlüğü ile Kültür , Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığını birlikte yürütecek.
Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanı Ahmet Çağlıyan bir süre önce görevinden ayrılmıştı.
İkinci değişiklik Destek Hizmetleri Daire Başkanlığında oldu. Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Sait İnan İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkan olarak atandı. İnan bu görevi vekâleten yürütüyordu.
Sait İnan’ın asaleten yürüttüğü Destek Hizmetleri Başkanlığına ise Ayhan Yaşar getirildi. 


AYHAN YAŞAR KİMDİR?
1976 yılında Giresun’un Bulancak İlçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Bulancak’ta, tamamladıktan sonra, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölünden mezun oldu.
 
1999 yılında yapılan Devlet Memurluğu Sınavını kazanarak, 2000 yılında Ordu Belediyesinde Memur olarak göreve başladı. 2007 yılına kadar Yazı İşleri Müdürlüğünde Memur olarak görev yaptı. 2007-2014 yılları arası Ordu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğünde, 2014-2015 yılları arası Ordu Büyükşehir Belediyesi İhale ve Satınalma Şube Müdürlüğünde İhale Görevlisi olarak çalıştı. 2015-2020 yılları arası Perşembe Belediyesinde Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü görevlerinde bulundu. 2021 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevine atandı.
 
Evli ve 2 çocuk babasıdır.

MEHMET ALTUN KİMDİR?
1984 yılında ORDU Ünye’de doğdu. Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararasi İliskiler Bölümünü kazanıp 2005 yılında mezun oldu.
- 2005 - 2006 yılları arasında Türkiye’de özel sektörde iş deneyimleri yaşadı.
- 2006-2009  yılları arasında Australia’da İELTS hazırlık, iş yönetimi üzerine sertifika programları ve master ve doktora için akademik  dil eğitimi aldı.
- 2009-2011 yılları arasında University of Technology  Sydney’de İş Yönetimi  Master Programını tamamladı (Master of Business Administration,MBA).
- Master  döneminde Young Entrepreneurs Club (Genç Girişimciler Kulübü)  kurup 2 yıl başkanlık yaptı. 
- Master programı sonunda yapmış olduğu bitirme tezi en iyi bitirme derecesine sahip tezler arasında yer aldı.
- 2006-2015  yılları arasında Australia da büyük ölçekli firmalarda yönetici  pozisyonlarında çalıştı. 
- Australia’da bulunduğu 10 yıl zarfı içerisinde, birçok proje ve organizasyonda yer aldı. Bunlardan en önemlisi; Australia hükümeti ile birlikte G20 zirvesinde Turkiye dahil 17 ülke Devlet Başkanlarının ve uluslararasi delegasyonlarının G20 programlarını organize ederek büyük deneyimler kazandı. 
- 2016-2019 yılları arasında TBMM ve Bakanlıklarda Siyasi Danışman ve Özel Kalem Müdürlüğü yaptı.
- 2019 Haziran ayından itibaren Özel Kalem Müdürü olarak çalışmakta olan Mehmet ALTUN evli ve iki çocuk babasıdır.
-2021 yılında Kültür, Turizm ve Sanat Dairesi Başkanlığı görevine atanmıştır.