Ordu'da 1 bardak çay 5 TL oldu

TAKİP ET

Ordu’daki kahvehanelerde çay ve kahveye zam geldi. 4 liraya satılan çay, artık 5 lira oldu. Türk kahvesi ve Nescafe ise 15 TL’ye satılacak.

Ordu Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası, bir bardak çayın 5 lira, Türk kahvesi ve nescafenin ise 15 lira olması için komisyona teklif götürdüklerini açıkladı.

Ordu Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Korkmaz, maliyetler çok arttığı için çay ve kahveye zam yapmak zorunda kaldıklarını söyledi

“Çay 5 lira”

Çay ve kahveye zam geleceğini aktaran Korkmaz, “Çaya zam söz konusu. Çevre illerde çaya ve kahveye zam yaptı. Biz teklifimizi komisyona sundu. Orada görüşülüyor. Birkaç gün içerisinde komisyon kararını verir. Ona göre zam netleşecek ve uygulamaya koyulacak. Bir bardak çay 4 liradan satılıyordu, 5 liraya yükselecek. 10 liraya sattığımız Türk Kahvesi ve nescafe fiyatlarını ise 15 lira yaptık.” dedi.

“Maliyetler arttı”

Giderler çok yükseldiği için zam yapma kararı aldıklarına değinen Korkmaz, şunları söyledi;

“Bunun yanında kahveci esnafının aldığı maliyetleri zaten yüksekti. Doğalgaz, elektrik ve suya sürekli zam geldi. Sadece bununla da bitmiyor. Asgari ücrete zam gelince ister istemez çalışan maaşları da arttı. Su, çay, kahve, yapboz ve diğer giderleri de göz önüne alırsak, zam kaçınılmazdı.”