Ordu'da 100 çocuk koruyucu aile ile tanıştı

TAKİP ET

Ordu’da koruyucu aile yanına yerleştirilen çocuk sayısı 100’e ulaştı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ender Yanık, Orduluları koruyucu aile olmaya davet etti.
Yanık şunları söyledi;
Devletimizin himayesinde olan çocuklarımızı desteğimiz ve denetimimiz ile koruyucu aile hizmetinden yararlandırmaya devam ediyoruz.
Koruyucu aile bakımının, çocuğa sağladığı aile ortamı, çocuğun psiko-sosyal gelişiminin sağlıklı bir şekilde gerçekleştirilmesi açısından önem taşımaktadır. Koruyucu ailelerimiz sayesinde, devletimizin himayesindeki çocuklarımız; daha mutlu ve huzurlu yaşayıp, geleceğe daha emin şekilde hazırlanmaktadır.
Çocuklara yardım edebilmenin en iyi yolu, öz ailesinin şartları iyileşinceye kadar başka bir aile yanında bakımlarının sağlanmasıdır. Bu nedenle, tüm dünyada korunmaya ihtiyacı olan çocuklar için en tercih edilen bakım şekli ülkemizde de olduğu gibi koruyucu aile bakımıdır.
Yeryüzünün Kanatsız Melekleri Koruyucu Ailelerimizi Gönüllü vatandaşlarımız arasından Müdürlüğümüzce uygun görülen ailelerin yanına mevzuat çerçevesinde yerleştiriyoruz.
Müdürlüğümüzden hizmet alan çocuk sayımız eylül ayı itibariyle ilk defa 100'ü geçti. Bu gururu sizlerle paylaşmakla birlikte vatandaşlarımızı devletimizin himayesinde olan evlatlarına gönlünü ve sıcak yuvalarını açan koruyucu ailelerimize teşekkür ediyor, Ordulu tüm hemşehrilerimizi bu vesileyle koruyucu aile olmaya davet ediyorum