Ordu'da 1500 kilogram balığa el kondu

TAKİP ET

Ordu’da denetimlerde 1475 kg balığa el kondu.
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden konuya ilişkin şu açıklama yapıldı;
Su ürünleri avcılık sezon açılışı ile beraber İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimizde görevli su ürünleri denetim ekiplerimiz tarafından deniz ve iç sularımızda balık stoklarının korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın sağlanması adına denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir.

Su ürünleri denetim ekiplerimizin çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürümüz Kemal YILMAZ; "Balık stoklarını korumak ve sürdürülebilir balıkçılığı sağlamak amacıyla sezon açılışı ile birlikte ekiplerimiz, tarafından su ürünleri karaya çıkış noktalarında, denizde ve iç sularda, balıkçı barınak ve çekek yerlerinde, su ürünleri perakende satış yerlerinde, yol güzergâhlarında ve balık halinde denetimlerimiz aralıksız devam etmektedir. Ayrıca Müdürlüğümüz su ürünleri kontrol ve denetim ekipleri tarafından İlimiz deniz sahasında balıkçı gemilerine yönelik yapılan denetimlerde; palamut balıklarının boylarının asgari avlanabilir boydan büyük oldukları görülmüş olup gemilere ait evraklar ve av araçları incelenmiştir." Dedi.

İlimizde bugüne kadar yapılan denetimlere değinen İl Müdürümüz; 2022 yılının ilk 8 ayında toplam 675 adet denetim gerçekleştirilmiş olup, bu denetimler neticesinde 12 adet idari para cezası uygulanarak 1.475 kg su ürününe, 3 adet kalkan ağına ve 800 metre uzatma ağına el konulmuştur. Su ürünleri kaynaklarını korumak ve gelecek nesillerin su ürünlerinden mahrum kalmasını engellemek amacıyla denetimlerimiz aynı özveri ile devam edecektir. Denetim ekiplerimize gerçekleştirmiş oldukları başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ederim" diyerek sözlerini noktaladı.