Ordu'da 23 Nisan coşkusu

TAKİP ET

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandı. 

 

 İlk Tören Atatürk Anıtı’nda Yapıldı 

 

Ordu Valiliğince hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesinde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. 

 

Burada yapılan törende, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Daha sonra ulu önder Atatürk ve Milli Mücadelede hayatlarını kaybedenlerin manevi huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Atatürk Anıtı’ndaki tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu. 

 

Kutlama Programı Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda Yapıldı 

 

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, havanın yağışlı olması nedeniyle Başpehlivan Recep Kara Spor Salonunda gerçekleştirildi.

 

Vali Tuncay Sonel’in, İçişleri Bakanlığınca bayram süresince deprem bölgesinde görevlendirilmesi nedeniyle katılamadığı kutlama programına, Vali Vekili Ayhan Durmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammed Şevketoğlu, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Baro Başkanı Avukat Sibel Torun, Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz, Altınordu Belediye Başkan Vekili İsa Hitaloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.     

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Haki Yener İlkokulu Sınıf Öğretmeni Nurcan Şeyhoğlu yaptı. 

 

Yüce milletimizin bağımsızlığı için başlattığı kurtuluş mücadelesinin en somut neticesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. Yıl dönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığımızı ifade eden Nurcan Şeyhoğlu, “İstiklal ve istikbal mücadelemizin, özgür irademizin, hür ve bağımsız yaşama azmimizin sembol değeri ve kurumsal ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi, bundan 103 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde, halkın yoğun iştirakiyle, milletle bütünleşerek açılmıştır. Milletin Meclisi, manda ve himayeyi asla kabul etmeyen, hür yaşamış milletimizin, vatanı işgalden kurtarma mücadelesinin kalbi olmuştur. Milli irade, istiklal bilincini inançla kaynaştırarak milletimize güç vermiştir” dedi.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, milletimizin tarihinde önemli bir dönüm nolktası olan 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan etmesinin ayrı ve büyük bir önemi olduğunu vurgulayan Nurcan Şeyhoğlu, “Çocuklar, bir milletin geleceği, canlılığı, umudu, hayalidir. Çocuklarına sahip çıkmayan bir milletin geleceği, yarınlarına ilişkin hedef ve heyecanı, daimi egemenliği olamaz. O nedenle özgürlük, bağımsızlık ve egemenlik tutkumuz, çocuklarımıza aşılanıp emanet edilerek canlı, kalıcı ve sürekli kılınmak istenmiştir. Milli egemenlik düşüncesinin çocuklara armağan ve emanet edilmesi, milli ve özgür iradeye sahip çıkma düşüncesiyle sağlam ve sağlıklı nesiller yetiştirmek içindir. Ülkemizin ve milletimizin geleceği, bugünkü çocukların ve gençlerin yorulmak bilmeyen, azimli çalışmaları sonucu parlak ve muhteşem olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri ve hediyeleri Vali Vekili Ayhan Durmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muhammed Şevketoğlu tarafından verildi.

 

Kutlama programı, babalar ve kızlarının gösterisi, Anadolu motifleri gösterisi, Onuncu Yıl Marşı ritim gösterisinin ardından, şiirlerin okunmasıyla, halk oyunları ve alan gösterileri ile son buldu.