Ordu'da 54 işçi işten çıkartıldı

TAKİP ET

Topçam Hidroelektrik Santrali’nde çlışan  54 Mesudiyeli işçinin işine son verdi. Çalışanların işine son verilmesi işçileri ve yöre sakinlerini tedirgin ederken Bilgin Enerji’den açıklama geldi.
 Melet Vadisi üzerinde Mesudiye Topçam’da  bulunan 61,35 MW’lık Topçam Hidroelektrik Santrali’nin işletme hakkını  Ekim 2021 ayında Bilgin Enerji Nokta Yatırım Holding AŞ, 925 milyon TL bedelle aldı
 Özelleşmenin ardından  Mesudiye çevre mahallelerden Dursunlu, Akpınar, Pınarlı, Darıcabaşı ve Topçam mahallelerden uzun süredir Topçam HES'te çalışan 54 kişi işten çıkarıldı.
ELAZIĞ’DAN İŞÇİ GETİRİLMEYECEK
İşçilerin işten çıkarılması üzerine açıklama yapan Bilgin Enerji Nokta Yatırım Holding AŞ, “Öncelikle belirtmek isteriz ki mevcut çalışanlar EÜAŞ ile hizmet alım sözleşmesi olan taşeron firmalardan işçileri olup firmamızın söz konusu personellerin iş akitlerinin feshi ile ilgili bir yetkisi bulunmamaktadır. Topçam HES işletmesi personel istihdamı İşten çıkarılan personeller ile sağlanacaktır. Elazığ'dan veya başka bir yerden personel getirir verilmesi söz konusu olmayacaktır.”
MUHTARLAR VALİLİĞE BAŞVURDU
54 işçinin işten çıkarılması üzerine mahalle muhtarları ise Ordu Valiliği’ne dilekçeyle başvuruda bulundular. Darıcabaşı Muhtarı Sinan Biçer, Pınarlı Mahallesi Muhtarı Hakan Başaran, Akpınar Mahallesi Muhtarı Secaattin Kara dilekçeyi valiliğe verdiler. Verilen dilekçeyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Darıcabaşı Muhtarı Sinan Biçer, "Evet gereken izinlerimiz için başvurumuzu yaptık gerekeni devlet büyüklerimiz sağlasın biz bildirmekle ve takip etmekle hükümlüyüz" dedi.
DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILACAK
Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, mahalle muhtarları ve işten çıkartılan işçilerin bir değerlendirme toplantısı yapacakları bildirildi.
 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});