Ordu'da Altın Madeni Şirketi Mahkemelik Oldu

TAKİP ET

Fatsa Doğa ve Çevre Derneği'nin ilçedeki altın madeninin ÇED iptali için açtığı davanın duruşmasına katılan CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, "Toprağımızı, suyumuzu, havamızı savunmaya devam edeceğiz. Sonunda kazanan biz olacağız." dedi.



Ordu Fatsa’daki altın madeninin ÇED iptali için açılan davanın duruşması dün görüldü. Fatsa Çevre Derneği’nin açtığı davaya destek olmak için CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, pek çok vatandaş ve sivil toplum kuruluşu katıldı.

"Yerel yönetimden destek alıyorlar"

Adıgüzel, mahkeme önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi;  

“2019’dan beri söylüyoruz, Fatsa Yukarıtepe’deki altın madeni kaçak bir işletmedir. ÇED süresi ve taahhüt ettiği tüm toprak, su ve kimyasal kullanımı süresi bitmiştir. Zaten bittiği için de kendisi yeni ÇED’e başvurmuştur. Havamız suyumuz toprağımız tehdit altındadır. Verdiğim önergelerde Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, Fatsa için kullandığı su havuzlarının bu alandan beslendiği net bir şekilde ifade edilmiştir. Sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Kararları dinlemeyen, ‘ben hakimin kararını da tanımam’ şeklindeki tavırları da göreceğiz. Buradan ilk defa ifade ediyorum; çok sağlam kaynaklardan aldığım bilgilere göre, bu siyanür ve sülfürik asit çetesi bürokrasiden ve Ordu’nun yerel yönetiminden destek alıyor. Bunun da önüne geçeceğiz. Halktan büyük bir güç yoktur. Biz istemedikçe bu işleri yapamazlar. Toprağımızı, suyumuzu, havamızı savunmaya devam edeceğiz. Sonunda kazanan biz olacağız.”