Ordu'da arıcılara bal gibi destek

TAKİP ET

Her şartta üreticisinin yanında olan Altınordu belediyesi, kalkınmada ordu modeli stratejisi ile verdiği desteklerin şehirde bir üretim seferberliğine dönüşmesi için çabalarını ve desteklerini sürdürüyor. 
Özellikle pandemi döneminde yaşanan ekonomik zorlukları en aza indirgemek ve hemşehrileri ile dayanışma içerisinde olmak amacıyla başlattığı paylaşma seferberliğinde etap etap 55 MİLYON TL tutarlı tamamlayıcı sosyal destek paketlerini toplumun farklı kesimleri ile buluşturan Altınordu Belediyesinden bir destek de Arıcılar ve bal üreticileri için geldi. 
Ordu Atatürk Kültür merkezinde düzenlenen programda arıcıların en çok ihtiyaç duyduğu Süper arıcı maskesi, Arıcı çorabı, Deri arıcı eldiveni, Arıcı şalvar pantolonu, Arıcı körüğü, 1 kilogramlık tel gibi malzeme ve ekipmanlardan oluşan destek paketi üreticilere teslim edildi.
 
BAŞKAN TÖREN “ORDUMUZ TÜRKİYE’NİN BİR NUMARALI BAL ÜRETİCİSİ”
 
Programda konuşan Başkan Aşkın Tören, Ordu’nun Türkiye’nin bir numaralı bal üreticisi olduğunun altını çizdi.
Türkiye’nin de dünyada bal üretiminde ikinci olduğunu kaydeden Başkan Tören, “Her alanda değer üreten bir şehir hem üretim anlamında hem de kültürel anlamda değer üreten bir şehir olmak bizim Ordu’muzla ilgili en büyük tasavvurumuz. Ordumuz için Altınordu’muz için Fındıktan sonra ikinci büyük tarımsal sektör olan Arıcılık ve bal üreticiliği için bugünlerde mevsimsel dönüm noktasındayız. Nasıl ki balık için vira bismillah diyorsak arıcılık için de haydi bismillah diyoruz. Bal üreticileri açısında yılın bereketle geçmesini temenni ediyorum. Türkiye’miz bal üretimi noktasında dünyanın ikincisi. Ordumuz ise, Türkiye’nin bir numaralı bal üreticisi” şeklinde konuştu.
 
“İMECE RUHUYLA, DAYANIŞMA BİLİNCİYLE ÇALIŞIYORUZ”
 
Dayanışmanın ve paylaşmanın önemine dikkat çeken Başkan Tören konuşmasını şu sözlerle sürdürdü “Bugün, biz Altınordu belediyesi olarak daha önce gerçekleştirdiğimiz desteklere ek olarak burada arıcılarımıza dönük hazırladığımız destek paketini açıklıyoruz. Biz göreve başladığımız ilk günden itibaren üreten bir şehrin alt yapısı için uğraş veriyoruz. Diyoruz ki, kendi kendine yeten şehir, kendi kendine yeten ülkenin en önemli kapısıdır. Bundan önce de şehrimizin bütün kesimlerine dönük olarak imece ruhuyla bazı destekler gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi daha önce küçük ölçekli balıkçılarımıza, şoför esnafına, kahvecilere, amatör sporcularımıza, çiftçilerimize destek olmuştuk. Şimdi, bu desteklere bir yenisini ekliyoruz. 
Ordu ekonomisinin en önemli sektörlerinden biri olan arıcılık için, bal üreticilerimize en çok ihtiyaç duydukları malzemelerden oluşan ekipman desteği veriyoruz” dedi. 
 
“BİZİM ÖNCELİĞİMİZ ALTINORDU”
 
Önceliğimiz Altınordu diyen Başkan Tören “Varlığımız Altınordu insanına feda olsun. Bizim önceliğimiz Altınordu.  Bizim hedefimiz üreten ve kendi kendine yeten şehir. Ve yine diyoruz ki, Paylaşarak daha çok kazanırız. Bu şehrin güçlü potansiyelini kafa kafaya verip hep birlikte çıkaracağız. Her alanda ortak akıl devreye sokarak, şehrimizi layık olduğu yere çıkaracağız inşallah. Yeter ki biz inanalım. Yeter ki safları sıkılaştıralım. Ortak akılla, elbirliği ile üreten ekonomiyi birlikte inşa edelim. 
Biz bu ideal doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımızın riyaseti ve mihmandarlığında, bölgesinde ve küresel ölçekte etkili olacak Türkiye’mize, Altınordu ölçeğinde katkıda bulunmak, bir taraftan sorumluluğu geniş alana yayarken diğer taraftan insanımızın refahını artırmak için, inşallah hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimizi inşallah hep birlikte Türkiye Yüzyılına hazırlayacağız. Altınordu, Ordu buna değer” diye konuştu. 
 
KAYMAKAM KARAHAN “ALTINORDU BELEDİYEMİZ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE ÖRNEK”
 
Programa katılan Altınordu Kaymakamı Erhan Karahan Arıcılığın ve bal üretiminin Ordu için önemine vurgu yaptı. Verilen desteğin çok kıymetli olduğunu söyleyen Kaymakam Karahan “Altınordu Belediyemiz bugün yine sosyal belediyeciliğin bir örneğini daha her alanda olduğu gibi bu üretim dalında da çok önemli çok güzel aynı zamanda kıymetli olan ve artı değer getiren güzel bir uygulamaya imza attılar. Üreticilerimize verdikleri katkılar için başkanımıza teşekkür ediyorum, üreticilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.
Programda Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, Milletvekili Adayı İbrahim Ufuk Kaynak ve Ordu Arıcılar Birliği başkanı Akın Çiftçi birer konuşma yaparak üreticilere desteklerinden dolayı Başkan Aşkın Tören’e teşekkür ettiler. 
Ordu Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programa Altınordu Kaymakamı Erhan Karahan, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Belediye Meclis Üyeleri, Ordu Tarım İl Müdürü Kemal Yılmaz, Milletvekili Adayı İbrahim Ufuk Kaynak, Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Akın Çiftçi, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Koordinasyon Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, mahalle muhtarları, protokol üyeleri ve çok sayıda bal üreticisi katıldı.