Ordu'da Avukat Aysel Türker toprağa verildi

TAKİP ET

Ordu Barosu’nun 77 sicil numaralı avukatı Aysel Türker, sayısızca davaya baktığı Ordu Adliyesi önünde yapılan törenle son yolculuğuna uğurlandı.

1968 yılında avukatlık mesleğine başlayan Aysel Türker, hayatını kaybetti. 54 yıl içinde yüzlerce davaya bakan Türker için Ordu Barosu tarafından adliye önünde bir tören düzenlendi.

Törene Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Ordu Barosu Başkanı Av. Sibel Torun, Ordu Adliyesinde görevli hakimler, avukatlar ve çalışanlar katıldı.

“Onu dimdik duruşuyla hatırlayacağız”

Ordu Barosu Başkanı Sibel Torun, vefat eden Aysel Türker ile ilgili şunları söyledi; “Aysel abla Gölköy’de serbest avukat olarak meslek hayatına başlamış, ardından hazine vekili olarak meslek hayatını sürdürmüş ve yaklaşık olarak 14 yıldır da serbest avukat olarak Ordu Barosu çatısı altında görevini ifa etmekteydi. Aysel ablaya ‘artık mesleği bırak, kahveni iç’ demiştim. O da bana mesleği çok sevdiğini, cübbesini, kitapların kokusunu dahi lok sevdiğini söylemişti. Mesleği çok büyük bir bağlılıkla yaptığını ve ömrü boyunca da yapmayı düşündüğünü belirtmişti. Burada birçoğumuzun yaşından daha büyük bir meslek hayatı var. Allah hepimize inşallah onun mesleğine olan tutkusu kadar heves versin. Murat Çuhadar’ın vefatı sonrasında hastaneye yatmıştı. ‘Artık senin nasihatlerini dinleyip görevi bırakacağım ve bana kahveye geleceksin söz ver’ demişti. Ne yazık ki ömrü vefa etmedi. Biz onu hep güzel anılarla, dimdik duruşuyla, güzel haliyle hatırlayacağız. Ordu Barosu’nda yeri hiçbir zaman dolmayacak çok değerli bir ablamızdı. Mekanı cennet olsun.”

Ordu Adliye Sarayı önünde yapılan törenin ardından Aysel Türker’in cenaze namazı öğle namazına müteakip Gölköy Kuşluğan Mahallesi Merkez Camii’nde kılındıktan sınra hürriyet Mahallesi’nde aile kabristanlığına defnedildi