Ordu'da Belediye Başkanının şikayet ettiği gazeteci hakkında savcılık kararını verdi

TAKİP ET

Ordu’da Gürgentepe Belediye Başkanı Yaşar Şahin’in Gazeteci Osman Şahin hakkında Cumhuriyet Savcılığına yaptığı şikayetle ilgili “Kovuşturma yapılmasına yer olmadığına” karar verildi.

Gürgentepe Belediye başkanı Yaşar Şahin avukatı Özlem Kütük aracılığıyla Gürgentepe Cumhuriyet Savcılığına başvurarak, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları, taraflardan herhangi birinin rızası olmaksızın bir aletle dinleyen veya bunları bir ses alma cihazı ile kayıt etme ve kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına verdiği iddialarıyla Yön Gazetesi Sahibi Osman Şahin’den şikâyetçi olmuştu.

Yapılan araştırma, inceleme ve alınan ifadelerden sonra Gürgentepe Cumhuriyet Savcılığı Yön Gazetesi’nin yayınladığı ses kayıtları konusunda, ifşa edilen verinin basın ve yayın yoluyla yayınlanması durumunda hukuka uygunluk nedeni olan basının haber verme hakkı çerçevesinde bir değerlendirme yapılması gerektiğine hükmederek takipsizlik kararı verdi.

Gazetede yayınlanan ve şikayete konu olan ses kaydı Belediye Başkanı yaşar Şahin ile belediyede tarafından  iş akdi fesih edilen bir bayan arasında geçen konuşmaları konu alıyordu.