Ordu'da Belediye işçilerinin grevi sürüyor

TAKİP ET

Çaybaşı Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasındaki toplu sözleşmede anlaşma sağlanamadığı için 2 Şubat 2023 tarihinde başlatılan grev işçilerin kararlılığıyla devam ediyor. Belediye İş Sendikası Karadeniz şube yöneticileri grevdeki işçilere destek ziyaretinde bulundular.

Çaybaşı Belediye işçilerine destek ziyaretine Rize Şube Başkanı Yaşar Kaspar, Giresun Şube Başkanı Halil Yeşiltepe, Samsun Şube Başkanı İlyas Yiğit, Tokat Şube Başkanı Naci Güneş, Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen ve yönetim kurulları üyeleri katıldı.

Ziyaretçi sendika yöneticileri karşılayan Ordu Şube Başkanı Kadir Altun yaptığı açıklamada kararlılıklarını vurgulayarak, şunları söyledi; “Sendikamızın tek amacı, üyelerimizin, ailelerinin çocuklarının aşı, ekmeği, geleceğini idame ettirebilecek bir ücrettir. Ne yazık ki, sendikamızın, üyelerimizin bu insani talebi, işveren tarafından bir inat uğruna körü körüne görmezden gelinip, üyelerimiz adeta işveren zoruyla greve zorlanmıştır.”

“Başkan korku salıyor”

Altun, işverenin kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini belirterek, “İşveren, tüm bu yaptıkları yetmez gibi grevi etkisiz hale getirmek, yasal haklarını kullanan üyelerimizi sindirmek, korkutmak için daha önce yerel televizyonda açıkça yaptığı hukuk dışı tehdidini 28 Ocak 2023’te, 9 üyemizi işten atarak haksız hukuksuz şekilde gerçekleşmiştir. Tüm baskılara tehditlere, hukuksuzlara işten atmalara karşın üyelerimiz, alın terinin karşılığını almak için Anayasal haklarını kullanarak 02 Şubat 2023’te greve çıkmak zorunda kalmışlardır.  Sayın Belediye Başkanı baskı, tehdit ve işten atmalarla sindiremediği, Anayasal hak mücadelesinin gereğini sürdüren üyelerimizi, algı yönetimi yaparak, aslı astarı olmayan iddialarla öküzün altında buzağı arayarak yazılı ve görsel basında grevin arkasında başka siyasi amaç var propagandasına sarılmıştır.” dedi.

“Sözler lafta kaldı”

Belediye Başkanının yasaları hiçe saydığını söyleyen Altun, “Sayın Başkan, ezelden gelip ebediyete kadar bu makamlar sizin malınız değildir. Makamlar, hiç kimseye baki değildir. Oturduğunuz makamlar geçici, kurumlar kalıcıdır. Arkadaşlarımızın ve sizin de söylediğiniz gibi bizler Hüseyin Başkan’dan istesek ceketini bile verirdi. Sözü lafta kaldı.” diye konuştu.

“El birliğiyle çözelim”

Grevleri devam ederken 11 ilin etkilendiği depremin yaşandığını belirten Altun, “Çaybaşı Belediyesi yöneticileri; bu felaketten de mi ders çıkarmıyorsunuz? Çaybaşı Belediyesinin sayın yöneticileri, sizlere bir kez daha sesleniyoruz, emekçilerimizin yaşadığı bu mağduriyetin bitmesi için ısrarlı çağrımıza kulak verin, İnsanların haklarını veriniz. Hepimizin görevi olan asıl işimize Çaybaşı Halkına hizmet etmeye devam edelim. Gelin bu mağduriyeti el birliği ile çözelim.” diyerek çağrı yaptı.