Ordu'da Belediye Meclis toplantısında sert tartışma

TAKİP ET

Ordu Ünye Belediye Meclisinin Eylül ayı toplantısına Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ile İyi Partili Meclis Üyesi Murat Çıraklı arasında yaşanan sert tartışma damga vurdu!
Gündem dışı söz alarak Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’ya sorular yönelten Çıraklı’nın, Kültür Yolu Projesi kapsamında bazı binaların iyileştirme çalışmalarının yapılmadığını ifade etmesi üzerine Başkan Tavlı, Murat Çıraklı’nın tarihi eser niteliğinde evinin yapılmamasından dolayı bu serzenişte bulunduğunu söyledi.
Tavlı’nın söylemine tepki gösteren Çıraklı, “Çok şey biliyorum” diyerek yanıt verince, Başkan Tavlı da sert bir ifadeyle; “Çok şey bilip de söylemeyen namerttir. Bizim gizlimiz saklımız yok. Kendimizden endişemiz yok.” diyerek, Çıraklı’yı iddiasını ispata davet etti.
-Meclis toplantısına damga vuran çarpıcı diyalog -
İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Murat Çıraklı gündem dışı söz alarak yaptığı konuşma şu şekilde oldu:
“Tabakhane Deresi doğu yakası kamulaştırılmasına rağmen, batı tarafında 8-10 tane yer var. Ben 2014 yılından beri Belediye Meclisindeyim. 8 yıldır dalga mı geçiyorsunuz? Şu anda gidildiğinde betonlar yarılmış. Diğer taraftan Ünye Belediyesi ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arasında koordine eksikliği var.
Geçtiğimiz Mecliste Ünye Belediyesi’nin 2019 yılı öncesi geçmişten gelen kredi borçları ne kadardır? Bu kredi borçlarının ne kadarı gelmiş, ne kadarı ödenmiş? Ünye Belediyesi dönem dönem ne kadar kredi kullanmış, ne kadar ödemiş? Geçmiş dönemden ödenmeyen aksayan borçları var mı?
Ünye’de Kültür Yolu dedik. Yapıldı, eksik kalan yerler oldu. Kültür Yolu üzerinde bazı binalar yapılmadan kaldı. Dışarıdan bakıldığında bu nedir, niye öyle durumlara gelmiş. Bunlarla ilgili hazırladık, gönderdik.” 
Orada Çıraklı’nın kendi binası var…
Çıraklı’nın Kültür Yolu projesi kapsamında kendine ait tarihi eser niteliğinde bir evi olduğunu işaret eden Başkan Hüseyin Tavlı, “Murat beyin yıllardır üzerinde uğraştığı tarihi eser niteliğinde bir yapısı var. Gerçekleştiremeyince serzenişini haklı olarak izliyorum” açıklamasını yaptı.
Başkan tavlı ile Çıraklı arasında yaşanan tartışmada şunlar ifade edildi;
Çıraklı: Ben çok şey biliyorum
Tavlı’nın bu söylemi üzerine Çıraklı, “Sayın Başkan ben çok şey biliyorum.” 
Tavlı: Verilemeyecek hesabım olmaz
Çıraklıya tepkisini gösteren Tavlı, “Çok şey biliyorsanız lütfen söyleyiniz. Benim hesabı verilmeyecek hiçbir işim olmaz.”
Çıraklı: Usulsüz hibe alanları biliyorum
Çıraklı ise, “Toplu olan yerlerden ziyade, bireysel olarak kendi bazı yerler edinip onlarla hibe alan insanları biliyorum.”
Tavlı: Burada başkalarının işini söylemeyin
Tavlı, “Burada konuşurken Belediye’nin ve bizim sorumluluğumuzda olan işleri söyleyin, başkasının işlerini değil.” 
Çıraklı: Çok şey biliyorum
Çıraklı bu sözler üzerine bardağı taşıran şu ifadeyi kullandı; “Çok şey biliyorum. Bundan sonra…”
Tavlı: Bilip te söylemeyen namerttir
Başkan Tavlı, Çıraklı’nın bu sözlerine verdiği sert cevapta; “Çok şey bilip de söylemeyen namerttir. Bizim gizlimiz saklımız yok. Kendimizden endişemiz yok.” diyerek, Murat Çıraklı’yı iddiasını ispatlamaya çağırdı. 

Ünye KENT Haber